DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hivatalos: Jönne az F1-be a Hitech

Egy új részvényes érkezésével együtt jelentette be a Formula-2-ben is szereplő istálló, hogy leadta a jelentkezését a Formula-1-be a 2026-os szezontól.

Az FIA még év elején nyitotta meg a pályázatot a potenciálisan érdeklődő új csapatok előtt a Formula-1-be. A határidő azóta lejárt, s a Szövetség az F1-gyel és a FOM-mal karöltve vizsgálja a jelentkezőket.

hitech-f1



Nos, most hivatalossá vált, hogy a Hitech is az érdeklődők között van, ahogy azt sajtóértesülések alapján már eddig is sejteni lehetett. A Hitech jelenleg a formulaautós utánpótlás-nevelő ranglétra összes szintjén – Formula-2, Formula-3, Formula-4 – jelen van, így a közleményük szerint az F1-es szerepvállalás ez a felsorolás válna teljessé. Hozzátették: a döntést és a pályázat beadását 20 hónapnyi tervezés és alapos felkészülés előzte meg.

Mindezt egyébként a Hitech annak kapcsán erősítette meg, hogy bejelentette az istálló, hogy 25 százalékos részesedést vásárolt az alakulatban Vladimir Kim kazah üzletember. Kim érdekeltségei a bányászattól a bankszektoron át a légi közlekedésig terjednek, korábban pedig már kazah sportolókat is szponzorált az üzletember.

Nem a Hitech persze az egyetlen jelentkező az esetleges két extra helyre a rajtrácson. Andrettiék már a pályázat kiírása előtt jelezték érdeklődésüket a Cadillackel összefogva, de hivatalos bejelentést tett a Craig Pollock-féle ’Formula Equal’ projekt is, amelynek célkitűzése, hogy a csapat dolgozóinak fele nő legyen, valamint az ázsiai LKY SUNZ és a szintén az F2-ből is ismert Rodin Carlin is kinyilvánította az F1-be szállási szándékát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: