DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ez a Red Bull fő erőssége a műszaki igazgató szerint

Pierre Wache kiemelte, az autó a különböző típusú pályákon is hatékony tud lenni. A szakember úgy véli, a versenytempóban látott előnyt nemsokára ledolgozzák a riválisok.

Az RB19 élen jár a teljes F1-es mezőnyben számos tekintetben: a Red Bull autója a leggyorsabb egy körön és versenytávon, rendelkezik a legkedvezőbb tempóval az egyenesekben, kiválóan teljesít minden típusú kanyarban, az élen jár gumikezelésben. A csapat műszaki igazgatója, Pierre Wache szerint azonban az aerodinamikai hatékonyság az elsődleges fegyverük.

„Azt mondom, hogy a hatékonyság. Különböző típusú pályákon vagyunk képesek leszorítóerőt nyerni óriási légellenállás nélkül. Szerintem ez a fő erősségünk” – idézi a Motorsportweek a szakembert.



„A különbség nagyobb, mint amire számítottunk” – ismeri el Wache. Bár a Red Bull a kvalifikációk közül is megnyerte az összest egy kivételével, egy körön előnyük általában egy-két tizedmásodperc, a futam távján azonban köridőre vetítve jóval nagyobb. „Az időmérőn, nyers teljesítmény tekintetében mindig közelebb kerülnek. A versenytempó menedzselésében van előnyünk, de biztos vagyok benne, hogy ezt ők is ki tudják majd hozni, és fejlesztések után szorosabbá válik a helyzet.”

A riválisok már előbb látták a Red Bull-padlót

Wache szerint a média eltúlozta annak jelentőségét, hogy Monacóban a daruval magasba emelt RB19 fotója alapján ismerték meg a riválisok az RB19 alsó régiójának kialakítását.

„Nem azért voltunk bosszúsak, mert látható volt a padló, hanem azért, mert falnak ment az autó. Ez volt az elsődleges frusztráló tényező. De igen, történt, ami történt, akárcsak egy riválissal. akinek szintén levegőben volt az autója. Láthatnak részleteket a padlón, de meg lehet kérdezni őket, mit látnak bele, tanultak-e valamit. Szerintem már voltak képeik a garázsból, és így korábban látták a részleteket” – folytatta Wache.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: