DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Magamat helyezem nyomás alá” – Verstappen

Az F1-es pontversenyben kényelmes az előnye Max Verstappennek, emiatt nem kell aggódnia, de a nyomást így is magára teszi.

Nyugodtan várhatja a Kanadai Nagydíjjal kezdődő folytatást Max Verstappen, miután az előző két hétvégén lerázta magáról csapattársát, Sergio Perezt, így reálisan nézve nem kell aggódnia a zsinórban harmadik F1-es világbajnoki címe miatt.

Verstappen hét versenyhétvégét követően 53 ponttal vezet Perez előtt, míg a legjobb nem Red Bull-pilóta, Fernando Alonso 71 ponttal van mögötte, így egy-egy gyengébb hétvége is beleférhet a hollandnak.

A listavezető szerint ettől függetlenül van rajta nyomás, de az sosem a riválisok által generálódik: ő helyezi saját magára.

f1-verstappen-redbull



„Én helyezem nyomás alá magam mindig, azért, hogy jól teljesítsek. Szerintem már éppen eleget bizonyítottam eddig ahhoz, hogy ha lesz egy-két nehezebb pillanat, az nem jelent majd problémát. Összességében már most is teljes az F1-es karrierem, ilyen szempontból nincs rajtam nyomás. Csak arról az oldalról, hogy mindig többet akarok nyerni, és a lehető legjobb akarok lenni” – idézi Verstappen szavait a RacingNews365.com.

„Szerintem mostanra már sokkal több a tapasztalatom, emiatt sokkal jobban kezelem a dolgokat. Újoncként nagyon nagy nyomást helyezünk magunkra, mert nagyon meg akarjuk magunkat mutatni, és ülést kapni egy topcsapatnál. Ezt a nyomást aztán utána folyamatosan fenntartjuk, de évről évre próbáljuk egy kicsit jobban csinálni, így haladunk előre” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: