DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Exkluzív: A maláj király Monacóba jött Sepang miatt

Monacói tudósítónk Abdullah maláj királyba botlott a paddockban. A delegáció Domenicalival és Ben Sulayemmel tárgyalt – arról is értesültünk, miről.

Maláj királyi delegáció érkezett a monacói Formula-1-es paddockba, melynek vezetője maga Abdullah király teljes nevén Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah). Előbb az F1 motorhome-jában tettek látogatást, ahol Stefano Domenicali fogadta őket, majd egy negyedórás egyeztetést követően az FIA motorhome-jába látogattak, ahol Mohammed ben Sulayem volt a házigazda.

A Formula.hu forrásai szerint egyértelmű, hogy a delegáció a Malajziai Nagydíj versenynaptárba való visszatéréséről egyeztetett. A 2017-ben kikerült délkelet-ázsiai viadal visszatéréséről mostanában számos pletykát lehetett hallani, a helyi illetékesek azonban mindannyiszor cáfoltak, hangsúlyozva azt, hogy a szepangi verseny megrendezése túlságos sok pénzbe kerülne, amely nem áll rendelkezésre. Ezúttal maga a király folytat egyeztetéseket, így egyáltalán nem a valóságtól elrugaszkodott azt feltételezni, hogy a pénzügyi akadályok elhárulhatnak a futam visszatérése elől.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: