DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Nincs gondom a Hondával, de nem tudom, hogy vezetni fogok-e még akkor” – Alonso

A kétszeres F1-es világbajnok szerint a Honda már bizonyított a legutóbbi közös projektjük óta: ezt mondta Alonso a Monacói Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

f1-alonso-astonmartin-honda



Korábban katasztrofális éveket töltött el a Honda-motorral Fernando Alonso, amikor a japánok nem tudtak megfelelő minőségű közös munkát felmutatni a McLarennel: a spanyol rengeteget kritizálta a motorgyártót, így adódott a kérdés a Monacói Nagydíj csütörtöki sajtónapján, hogy vajon mit szól ahhoz, hogy újra Honda-motoros csapat tagja lehet?

„Részemről semmilyen probléma nem lesz azzal, hogy újra Hondával kell versenyezni. Tudom, hogy legutóbb nem működött a dolog, de néhány csapattársam helyzete talán még rosszabb volt: például Stoffel Vandoorne dominált az F3-ban és az F2-ben, aztán csatlakozott ahhoz a projekthez, ami talán nem volt még teljesen kész akkoriban” – mondta Alonso a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

„Azóta viszont szerintem bizonyították, hogy már versenyképes a csomagjuk. Megnyerték a világbajnokságot 2021-ben a Red Bull-lal, megnyerték 2022-ben, és valószínűleg megnyerik 2023-ban is. Szóval most nagyon erősek, és bár 2026-ban új szabályok jönnek majd, az biztos, hogy nagyon izgalmas projekt lesz ez” – tette hozzá.

 

2026-ban F1-es pilóta lesz még Alonso?

A tárgyalt szezon kezdetén már 44 esztendős lenne a spanyol, így erősen kérdőjeles, hogy vajon a valóságban fog-e még ő Honda-motorral versenyezni az Astonnál.

„Nem tudom, az még nagyon messze van ahhoz, hogy tudjam. Most az idei évre koncentrálok. Ahogy mondtam, izgalmas idők ezek a csapat számára, a Honda-megállapodás, saját váltót gyártanak majd, függetlenek lesznek, szerintem csak így lehet mindent kontrollálni és bajnoki címért harcolni. A hónap végén átadják az új gyárat, a csapat átköltözik az új épületbe, használatba veszi majd az új szélcsatornát, szóval normális, hogy az ember izgatott lesz mindettől, és sok-sok évig szeretne a csapat tagja lenni.”

„Hogy pilótaként, vagy más szerepben, de megtiszteltetés lenne a része lenni. Most viszont csak Monaco jár a fejemben, az idei év, esetleg a következő. Még azt sem tudom, hogy 2025-ben mit fogok csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: