DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért fontos Stroll az Aston Martinnak

A kanadai versenyző jócskán le van maradva Fernando Alonsótól az idei pontversenyben, mégis fontos az Aston Martin számára.

Miután két évig Sebastian Vettel volt a csapattársa, idén megkapta maga mellé Fernando Alonsót a kanadai, aki egy kerékpáros baleset kezdte az idei évet, ami miatt fájdalmakkal versenyzett az első versenyeken. Stroll azonban ezt követően sem tudta felvenni Alonso tempóját.

Ennek ellenére a csapat mérnökigazgatója, Luca Furbatto elmondta, miért olyan fontos a tulajdonos, Lawrence Stroll fiának szerepe az istállónál: Lance Stroll az állandóságot képviseli, így az ő visszajelzései hosszútávon nagyon is relevánsak számukra.



„Lance számunkra a folytonosságot jelenti” – mondta a RacingNews365-nek Furbatto. „Ez eddig is nagyon fontos szerepet játszott a csapat életében, mert bár itt volt nekünk Sebastian, most pedig Fernando, de a folytonosságot mindig is Lance jelentette számunkra.”

„Ha valami mechanikai fejlesztést eszközöltünk az autón, mindig ő adott nekünk visszajelzést, hogy a múltban tapasztaltakhoz képest előrébb vagy inkább hátrébb léptünk” – folytatta a mérnökigazgató, aki hozzátette azt is, mennyire nagyra tartja Stroll év eleji teljesítményét, a balesete fényében.

„Rendkívül meggyőző volt, amikor Dzsiddában megfutotta a lila szektort. A lábujján és mindkét csuklójában lévő csúnya sérülésekkel együtt egy lila szektort futni azon a pályán, ahol végig beláthatatlan az út és rendkívül technikás az az egyes szektor, bizonyította, hogy egy jó képességű pilóta, mi pedig örülünk neki, hogy nálunk versenyez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: