DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Miért ne győzhetnék rendes pályán?

A mexikói F1-es tudja, miért szerepel erősen a városi pályákon – de épp ezért nem lát rá okot, miért ne lenne képes hasonlóra hagyományos helyszíneken.

Sergio Perez az utóbbi években feltűnően erősen szerepelt az utcai helyszíneken: Bakuban egészen páratlan mérleggel rendelkezik, de győzni tudott Monacóban, Szingapúrban és Dzsiddában is. Idén is az összes győzelmét városi pályákon aratta: Szaúd-Arábiában nyert, míg a már említett azeri hétvégén a sprintet és a vasárnapi nagydíjat is behúzta.

Amikor erről kérdezték a Red Bull versenyzőjét, a mexikói elmondta, minek köszönheti a remeklését a szűk, falak között futó aszfaltcsíkokon – de éppen ezért úgy érzi, hogy hagyományos pályákon is győzhet, amire Christian Horner csapatfőnök is sarkallta nemrég:

f1-perez-redbull-miami_1



„Az oka annak, hogy erős vagyok ezeken a pályákon, hogy sokkal inkább képes vagyok játszani az autóval, mint korábban. Úgyhogy nem látok rá okot, miért ne tudnék ugyanúgy játszani az autóval, amikor másfajta pályára megyünk” – idézi Perezt a RacingNews365.com.

„Minden hétvége egy új kihívás, papíron nehéz tudni, hogy passzolni fog-e hozzád vagy sem. Ezért fontos, hogy mindig képes legyél játszani az autóval, megérteni azt, és hiszem, hogy erős lehetek.”

 

Miamiban elérhetetlen volt Verstappen

A bakui dupla diadal után aztán kijózanító pofont kapott Perez a Miami Nagydíjon, ahol hiába indult pole-ból, az időmérőn hibázó Max Verstappen pedig csak a hetedik rajthelyről, a címvédő könnyedén hámozta át magát a mezőnyön, s összességében csapattársát is könnyedén lenyomta.

„Úgy gondolom, a teljesítménye elérhetetlen volt számomra, szóval meg kell értenem, miért. Szerintem volt valami gumikkal kapcsolatos oka is. De összességében vasárnap ő volt az erősebb, csak meg kell értenünk, mi siklott félre számunkra” – fogalmazott Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: