DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

„Sokat kell kockáztatnom” – Leclerc

Sok kritikát kap a hibáiért a Ferrari monacói F1-es pilótája, de szerinte egyszerűen rizikóznia kell a Q3-ban, ha eredményt akar elérni.

Bakuban és Miamiban is hibázgatott Charles Leclerc, idén már nem egyszer és nem is kétszer törte meg a Ferrarit, amiért most már egyre több kritikát kap. A monacói F1-es pilóta szerint azonban ennek oka részben az, hogy az idei autó nehezen vezethető, részben pedig az, hogy egyszerűen kockáztatnia kell vele ahhoz, hogy legyen bármi esélye a Red Bull ellen.

„Tisztában vagyok azzal, hogy az időmérők harmadik szakaszaiban nagyon sokat kockáztatok” – mondta Leclerc.

230041-scuderia-ferrari-miami-gp-2023-saturday_resize



„Ha a bakuit nézem, akkor igen, ott is hibáztam, de tudom, hogy a második körre elmelegedett a gumi, az nem ugyanaz. A Miamiban elkövetett hibáimért jobban haragszom magamra, mint a bakui miatt, ahol szerintem az egész hétvégét egész jól menedzseltem” – magyarázta a monacói.

„Most nagyon-nagyon dühös vagyok magamra. Részben azért történt, mert sokat kockáztatok a Q3-akban azért, mert tudom, hogy a Red Bull mögött járunk jelenleg. Részben pedig azért, mert nagyon agresszív beállítással mentem ki, szerintem Miamiban ez volt a nagyobb indok. Én akartam azt, ezzel nehéz helyzetbe hoztam magam, tisztában is voltam vele, de a legtöbbet akartam kihozni az autóból. Most valószínűleg túl messzire mentem, úgyhogy ezt meg kell nézni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: