DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Perezt semmi sem állíthatja meg – Marko

A jelenlegi teljesítményével jó esélyei lesznek a mexikóinak a Red Bull tanácsadója szerint, aki legutóbbi interjújában megemlítette, nem gondolkodnak a pilótaváltáson.

Sergio Perez kiváló formában van idén, amit jól bizonyít, hogy a sprintfutamon aratott sikerével együtt idén már háromszor is elsőként látta meg a kockás zászlót, papíron pedig harcban van a világbajnoki címért.

A csatában csapattársa, Max Verstappen lehet a legnagyobb riválisa az idei szezonban, amit a Red Bull istállójánál is jól tudnak, ám elviekben szabad a verseny közöttük. Helmut Marko az NTV-nek adott interjúban elmondta, a mexikóival nagyon elégedettek, előnyüknek hála pedig nem aggódják a túl pilótáik között kibontakozó harcot.



„Megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy mindkét pilótát szabadjára engedjük. Checo kettő évre szóló szerződést írt alá, amiben 2024 is benne van. Azzal a teljesítménnyel, amit nyújt, semmi sem állíthatja meg. Hihetetlen rajongótábora van Mexikóban, de Dél-Amerika más területein is” – mondta Marko, aki hozzátette, jelenleg abszolút nem gondolkodnak azon, hogy valaki mást szerződtessenek Perez helyére.

Új esély Schumacher számára?

Franz Tost korábban már beismerte, hogy szíve szerint leigazolta volna Mick Schumachert az AlphaTauri alakulatához, ám végül Nyck de Vries mellett döntöttek, többek között az idő szűkössége, valamint azért, mert az előző évben a német pilóta még a Ferrarihoz kötődött. Miután felmerültek a pletykák De Vries esetleges lecserélésével kapcsolatban, a sajtóban olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint Schumacher is a jelöltek között lehetne. Természetesen Markót is kifaggatták ezzel kapcsolatban, ám a tapasztalt szakember igyekezte rövidre zárni ezt a témát.

„Ennek nem néztem utána” – felelt arra a kérdésre, hogy nem tudja-e elképzelni Schumachert idén a rajtrácson, majd kitért az AlphaTauri helyzetére is, melynek eladásáról is megjelentek a hírek az elmúlt hónapokban.

„Az AlphaTauri tavaly elmaradt a sportszakmai elvárásoktól. Mateschitz úr számára azonban mindig is nagyon fontos része volt a versenyzési filozófiának, hiszen rengeteg fiatal került be az F1-be a csapat révén. Kineveltünk két világbajnokot, rajtuk kívül pedig olyan nagydíjgyőzteseket ünnepelhettünk, mint Carlos Sainz, Daniel Ricciardo vagy Pierre Gasly. Belső tanácskozások után, hogy mit és hogyan tegyünk, úgy döntöttünk, az AlphaTauri továbbra is a Red Bull tulajdonában marad, de közelebb kerül a Red Bull Racing istállójához” – vázolta fel a jövőt.

„Új felosztás lesz Anglia és Olaszország között. Két új igazgató érkezik, Peter Bayer és Laurent Mekies a Ferraritól. Azt szeretnénk, ha az AlphaTauri folyamatosan a középmezőny egyik vezető csapata lenne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: