DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ez a bajnokság már Maxé” – Briatore

Flavio Briatore szerint Sergio Pereznek nem lesz esélye Max Verstappen ellen, Fernando Alonso átigazolását viszont ő erőltette az Aston Martinhoz.

Fernando Alonsóról és a világbajnoki harcról is kifejtette a véleményét Flavio Briatore: a spanyol menedzsere, és korábbi híres csapatfőnöke szerint ő látta a potenciált az Aston Martinban, ezért győzködte a pilótát arról, hogy jó döntés aláírni Lawrence Stroll istállójához.

„Fernando az idei bajnokság nagy meglepetése azzal az Aston Martinnal, ami tavalyig nem volt versenyképes” – idézi Briatore szavait az olasz Il Riformista.

„Aztán igazoltak a Red Bulltól és a Mercedestől, és rengeteg befektetést eszközölnek az infrastruktúrába és a technológiába, a gyárba. Ezek miatt erőltettem, hogy Fernando írjon alá hozzájuk, és a csapat most öt futam után a második helyen áll a bajnokságban. Miamiban is jók voltak, bár az a pálya nem feltétlenül feküdt az autónak, és bár a bajnokság már nagyjából lefutott, de például Monaco okozhat még meglepetéseket” – utalt arra, hogy egy-egy hétvégén akár a győzelem is szóba kerülhet.

ATP_F1_4750_20230505_MIAMI_Pedicelli_resize



Azt viszont világosan látja, hogy egy csapat utolérhetetlen idén:

„A Red Bull egy teljesen külön bajnokságot fut, Verstappennek pedig megvan az ereje és a stílusa: ez a bajnokság már az övé. A Red Bull ereje az, hogy jobban dolgoznak együtt, és megvan az egy igazi géniuszuk, Adrian Newey.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: