DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Gasly: Nem állunk messze a Mercedestől és a Ferraritól

Közvetlenül az élcsapatok mögött zárta a miami futamot Pierre Gasly, aki ráadásul még vissza is fogta magát a záró körökben. Szerinte a hatodik hely is meglehetett volna.

Legjobb eredményét érte el az idei évben Pierre Gasly a Miami Nagydíjon, az Alpine pilótája a nyolcadik helyen futott be, ezzel a középmezőny élén zárta a versenyt. Az időmérőn is nagyszerűen teljesítő francia – 2023-ban szintén személyes legjobbnak számító ötödik helyről rajtolhatott – mégsem volt teljesen elégedett a mutatottakkal, több volt az autóban.

„Jól rajtoltam, feljöttem a negyedik helyre és próbáltam tartani a lépést Sainzcal és Alonsóval, de sajnos gyorsabbnak bizonyultak nálunk. A második etapomban a hatodik pozícióban haladtam, a vége előtt aztán spórolnom kellett az üzemanyaggal, ami kicsit bosszantó volt, hiszen tudtam, hogy egy Ferrari és egy Mercedes kerget engem hátulról” – idézi Gaslyt a RaceFans szakoldal.

A franciát aztán Lewis Hamilton és Charles Leclerc is maga mögé utasította, így Gaslynak be kellett érnie a négy ponttal.



„Egyrészt csalódott vagyok, hogy nem lett meg a hatodik hely, másrészt viszont az, hogy a vége előtt ilyen közel voltunk egy Ferrarihoz és egy Mercedeshez, azt mutatja, hogy nagy előrelépést tettünk a hétvégén. Dupla pontszerzéssel zártunk, remélhetőleg tudunk erre építeni és behozzuk a lemaradást az előttünk álló csapatokhoz képest” – mondta a francia, akinek csapattársa, Esteban Ocon két ponttal gazdagította az istállót.

A bakui versenyhétvégén kipróbált fejlesztésekkel mutatott borzalmas tempó után tényleg hatalmas javulásra enged következtetni a megszerzett hat pont, Gasly pedig reméli, hogy kiegyensúlyozottabb lehet az Alpine a szezon hátralévő részében.

„Mind csalódottak vagyunk az első négy verseny miatt, nem tudtuk kihasználni az összes elénk táruló lehetőséget. Ezért is nagyon jó, hogy ma mindkét autóval pontot szereztünk, de többet akarunk, felvenni a harcot a Ferrarival és a Mercedesszel. Ma megmutattuk, hogy nem állunk ettől olyan messze. Meg kell értenünk, mi történt Bakuban, miért volt olyan gyenge a teljesítményünk. Ez a hétvége sokkal jobb volt, ki kell ismerünk ezt a csomagot és kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk a következő versenyeken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: