DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Button még megvalósíthatja a Ferrari-álmot

A jövőjét az endurance-ban képzeli el, a múltjában van egy nagy hiányosság: Jenson Buttonnak az F1 nem hiányzik, de bánja, hogy nem lett Ferrari-pilóta.

A Gazzetta interjút készített a jelenleg egy különleges projekt keretében egy NASCAR-autóval Le Mans-ba készülő Jenson Buttonnal, aki jelenleg is vállal némi szerepet az F1-ben, hiszen a 2009-es világbajnok első királykategóriás csapata, a Williams tanácsadói szerepét tölti be, s mint elmondta, bár elsősorban PR és marketing tevékenységet végez, amit a csapattól lát, az roppant ígéretes a következő évekre nézve.

Amikor arról kérdezték, hiányzik-e neki a Formula–1-es szereplés, Button így felelt: „Manapság minden teljesen más. Szeretem az F1-et, itt versenyeztem 17 évig, ez volt a munkám, ez volt az életem. De önzővé tesz, és akkora volt rajtam a nyomás, de egy pontosan arra volt szükségem, hogy nyugodtabb versenyzési formát válasszak. Most jól érzem magam, és szerintem a versenyzők ezen a téren segítségre szorulnak. Rengeteg sportolónak van mentáltrénere, de az F1-ben nem igazán, nekem se volt, és egy ponton minden túl sok lett.”

button



„Hiányzik egy F1-es autó vezetése, ez tény, hiszen ez a legcsodálatosabb érzés a világon, semmilyen más autóhoz sem hasonlítható. De egyúttal azt hiszem, hogy a maiakat nem élvezném annyira, mint azokat, melyeket az én időmben vezettem” – mondta a brit, akit arról is megkérdeztek, hogy amellett, hogy Max Verstappen egyértelműen remek teljesítményt nyújt, kitől számít meglepetésre idén:

„Remélem, Checo lesz az. Persze folyamatosan teljesítenie kell, hogy felvegye a versenyt Max ellenében, hiszen ő mindig csúcsformában van, ezért is gondolom úgy, hogy Miami kulcsfontosságú, sorsdöntő pillanat lesz a szezonban. Ha Max előtt tud lenni, vagy legalább harcolni tud vele, akkor Checo tudni fogja, hogy a vb-harc résztvevője lehet” – mondta Button még a Perez sikerével és Verstappen pechjével záruló kvalifikáció előtt.

Egy álom lett volna a meghiúsult Ferrari-szerződés

Az olasz lap természetesen nem tudta kihagyni azt a lehetőséget sem, hogy megkérdezze Buttont arról, hogy mit gondol a Ferrari idei szerepléséről, amire a brit úgy válaszolt, hogy miközben a tavalyi problémák nagy részét megoldotta a Scuderia, az autó kevésbé versenyképes, mint az előző. „Egy körön erősnek tűnik az autó, de a beállítások nem elég jók a versenyre. Pedig mind az élen szeretnénk látni a Ferrarit, akár olaszok vagyunk, akár nem…”

„Mindig is a Ferrarinál akartam versenyezni, nagyon szerettem volna… És nagyon közel kerültem hozzá. Amikor Domenicali ott dolgozott, sokszor beszéltünk, sőt a szerződésem számos pontjáról is szó esett. Aztán távozott, az üzlet pedig kútba esett” – idézte fel Button a McLarennél töltött első éveit, mely időszakban Felipe Massa potenciális utódaként merült fel a neve többek között Sergio Perezzel, Mark Webberrel és a végül befutó Kimi Raikkönennel együtt.

button-alonso-d

„Nagy kár, izgalmas lett volna. Minden versenyző szeretne karrierje egy pontján a Ferrarinál szerepelni, ez egy igazi álom” – mondta Button, aki az újságíró kérdésére felelve nem zárkózott el attól a lehetőségtől, hogy a későbbiekben szerepet vállaljon a Ferrari endurance-programjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: