DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Régen minden csak magamról szólt

Elismerte a jelenleg a Red Bull harmadik pilótaként tevékenykedő ausztrál, hogy korábban önző volt a szemléletmódja. Tudja: még nem végzett az F1-gyel.

Miután a McLarentől távoznia kellett, 2023-ban már nem tagja a Formula-1-es mezőnynek Daniel Ricciardo, aki visszatért korábbi sikerei helyszínére, a Red Bullhoz, csak ezúttal harmadik pilótai státuszban.

Az ausztrál versenyző elismerte, hogy ez a feladatkör teljesen más hozzáállást igényel a részéről – bizonyos szempontból még pozitívabbat is, mint korábban:

f1-ricciardo-redbull-aus



„Most más nézőpontból közelítem meg a dolgokat. Még 2018-ra visszatekintve is… minden csak rólam, rólam és rólam szólt” – nyilatkozta a többszörös F1-es nagydíjgyőztes a The Athletic hasábjain. „Az összes fiatal versenyzőben ezt látom. Egyszerűen ilyenek vagyunk. Olykor kissé önző módon reagáltam egy-egy rossz hétvégére.”

„Most visszatértem a csapathoz, de azt mondanám, hogy ez egy igen önzetlen szerepkör. Nincsenek titkok, nincs ego, nem vagyok túl büszke. Igyekszem újra felépíteni magam.”

 

Még nem végzett az F1-gyel

Bár Ricciardo elismerte, hogy a McLarennél töltött második idénye végére már úgy érezte, hogy nem volt túl jó társaság sem, ezért is volt szüksége az F1-től távol töltendő szezonra, azért szeretne még visszatérni a rajtrácsra:

„Soha nem nyertem világbajnokságot. Viszont a pályafutásom nagy részében legalább győzelmekért és dobogós helyezésekért harcolhattam. Mindig is jónak gondoltam magamnak, ha nem jobbnak, mint bárki más. Belül mélyen tudom, hogy még nem végeztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: