DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton az egyik legjobb, de szerencsés is volt – Alonso

Tiszteli a hétszeres F1-es világbajnokot a spanyol pilóta, de szerinte a domináns Mercedes is kellett a sikereihez. Reméli, idén többször összecsaphatnak a pályán.

Lewis Hamilton a legtöbb statisztikai mutató szerint a Formula-1 legsikeresebb versenyzőjének számít: hét világbajnoki címével társrekorder Michael Schumacherrel, futamgyőzelemből azonban a brit rendelkezik többel. Mindeközben Fernando Alonso mindössze két vb-címet szerzett eddig, az utolsót is már több mint másfél évtizede, 2006-ban, ráadásul futamot sem tudott nyerni 2013 óta.

A spanyol versenyző a Marcának nyilatkozva elmondta, hogy nagyon tiszteli Hamiltont, akinek pályafutása első évében a csapattársa is volt a McLarennél, s akivel akkor nem volt felhőtlen a viszonya, de azt is megjegyezte, hogy a britnek szerencséje is volt, hogy sokáig volt domináns a Mercedes:

f1-alonso-hamilton



„Nagyon tisztelem őt. Végső soron nagyon kevésszer szerepeltünk ugyanott a karrierünk során” – utalt arra Alonso, hogy Hamilton legfőbb sikerei idején ő rendszerint a mezőny második felében szenvedő csapatoknál versenyzett. „Talán idén versenyezhetünk egymással ellen, mivel hasonlók az autóink az év ezen szakaszában. Ausztráliában az egész versenyen két másodpercen belül voltunk egymáshoz képest, igen szoros csata volt.”

„Továbbra is úgy gondolom, hogy ő a valaha volt egyik legjobb, ugyanakkor elég szerencsés is volt, hogy sok éven át domináns autóban ült. Amikor ez így alakul, akkor Michael is nyert hét vb-címet, Lewis is, Max úton van a harmadik felé, és én is nyertem kettőt. Ahhoz, hogy bajnok legyél, szükséged van a legjobb autóra.”

Arra a kérdésre, hogy mi alakult volna másként, ha Hamilton alatt nem lett volna kiemelkedő a Mercedes, így felelt az Aston Martin versenyzője: „Az számunkra és minden pilóta számára más történet lett volna. Ha problémái lettek volna azokban az években a Mercedesnél, Bottas akár öt címet is nyerhetett volna. Ez így működik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: