DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton szerint ennyi volt a Mercedesben

Nem elégedetlen a hatodik hellyel Lewis Hamilton: a Mercedes pilótája szerint most ennyit tud az autó, de már valamivel jobb volt vezetni.

A hatodik helyen zárta az Azerbajdzsáni Nagydíjat Lewis Hamilton: a hétszeres világbajnok ötödikként haladt, ahonnan rajtolt is, de a biztonsági autós fázis vele szúrt ki igazán, hiszen a tizedik pozícióig esett vissza. Az újraindítást követően egy extra első körrel három autót (köztük csapattársát, George Russellt) is megelőzött, majd Lance Stroll hibáját is ki tudta használni, de Carlos Sainznál már hiába volt gyorsabb, az egyenesekben egyszerűen nem volt elég tempó a Mercedesben ahhoz, hogy kivitelezhesse az előzést.

„Szerintem mi most mindent kihoztunk, ami az autóban volt. Az újraindítás után nagyot harcoltam több autóval is, támadtam a Ferrarit, de nem tudtam megelőzni a végén” – mondta a futam után Hamilton.

f1-hamilton-mercedes_4



„Fontosak ezek a tapasztalatok is, és az is, hogy megpróbáljuk otthonosabbá tenni az autót, mert idén most nagyon nehéz vezetni. Most egy kicsit jobbnak érződött, és bár nem volt tökéletes, de szerintem egész tűrhető volt a tempó, és biztos vagyok benne, hogy az érkező fejlesztésekkel egész más lesz” – magyarázta a brit.

„Nem gondolnám, hogy bármilyen hiba vagy bukás történt volna most, egyszerűen csak innen próbálunk meg eljutni valahova, ahova akarunk, és ahova szerintünk el is tudunk jutni. A hangulat jó, megvan a győztes mentalitás a csapatban, büszke vagyok mindenkire. Mindenki teszi a dolgát, ami az előrelépéshez kell, most pedig ennél többet nem is tehetünk: várjuk azokat a fejlesztéseket, amelyek remélhetőleg sokkal inkább behúznak minket a csatába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: