DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Az FIA képviselőit hallgatták meg Ocon-ügyben, azonnali változások szükségesek

Az Azerbajdzsáni Nagydíj versenyfelügyelői az FIA illetékeseit kérették magukhoz a dermesztő Ocon-esetet követően: elismerték, hogy csak a szerencsén múlt a nagy baj.

Hajmeresztő jelenet játszódott le a bakui F1-es nagydíj végén, amikor Esteban Ocon az utolsó körben érkezett meg kereket cserélni. Ennek oka az volt, hogy az ott jelenlévő FIA-alkalmazottak elkezdték összecsomagolni a bokszutcát, és beengedták a gyorssávba a fotósokat, csak közben Ocon alatt egészen eddig bírták az abroncsok, és tudható volt, hogy még hátra van neki a kötelező kerékcseréje.

Az eset után a versenyfelügyelők behívták meghallgatásra az FIA illetékes alkalmazottait, ezt követően pedig kiadtak egy dokumentumot a vizsgálatról. Ebben az szerepel, hogy dolgozniuk kell a procedúra tökéletesítésén, mert nem először fordult elő, nem példátlan, sőt nem szokatlan, hogy ilyenkor már megkezdődik ez a tevékenység, csak éppen most Ocon még gyanútlanul száguldott a bokszutca felé.

f1-ocon-alpine_2



A felügyelők szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lettek súlyos következményei az esetnek, ezért a procedúra részleteinek átbeszélése után sürgetik az FIA-t, hogy azonnali lépéseket tegyen, amit a szövetség tudomásul vett. A dokumentumban szerepel, hogy az FIA illetékesei kifejezték sajnálatukat az eset miatt, és biztosítottak mindenkit, hogy a következő eseményre megteszik azokat a bizonyos szükséges lépéseket.

Az eset ide kattintva megtekinthető videón!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: