DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Sainz: Szenvedek, ez most csak kármentés lesz

A Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint a sűrű menetrend miatt nincs lehetőség változtatni az autón, így pedig nagyon nem érzi magát otthonosan.

A pénteki kvalifikáció után szombaton is legalább annyira szenvedett a Ferrarival Carlos Sainz: miközben csapattársa két pole-pozíciót szerzett ezen a két eseményen, ő egy negyedik, majd most egy ötödik helyet tud felmutatni, bár a tegnap nyolc tizedmásodperc után ezúttal csak hatot kapott Charles Leclerc-től. A spanyol szerint nincs megoldás, nincs lehetőség változtatni az autón, ezzel kell együtt élnie:

f1-sainz-ferrari-55



„Nem változott mára semmi, továbbra is egyszerűen csak szenvedek az autóval, az érzésekkel, a fékekkel. Egyértelműen gondban vagyok ezen a hétvégén, ez most egy kicsit kármentés csak számomra, nem érzem magam otthonosan az autóban, és nem tudom összerakni a köröket” – foglalta össze a helyzetet Sainz.

„Nincs idő változtatni az autón, nincs arra lehetőség, hogy tényleg átrágjuk az adatokat, nem lehet változtatásokat eszközölni ezzel a lebonyolítással. Szóval világos, hogy szenvedek: ha valami nem jó, vagy egy irány nem működik, nincs idő váltani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: