DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Steiner szerint Hamiltonnak nincs hova mennie

A Haas első embere nem érti, miért lepődött meg a Mercedes a lemaradásán – Hamiltont pedig nem tudja elképzelni Verstappen partnereként.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner a Daily Mailnek nyilatkozott a bakui hétvége előtt, s sok más mellett a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonról is beszélt, akinek idénre is elúszni látszanak bajnoki esélyei, miközben a pletykák már egy potenciális átigazolásról (vagy esetleg visszavonulásról) szólnak. Steiner mindenekelőtt azt húzta alá, hogy az F1 természetes körforgása hozza magával, hogy egy ilyen hosszú dominancia után, mint amit a Mercedes élvezett szükségszerűen változnia kell a körülményeknek:

„Össze kell szedned magad és neki futni újra, de nem várhatod, nem követelheted, hogy a legjobb legyél csak azért, mert már nyolcszor nyertetek. Ez nem fogja a kilencediket magával hozni” – idézi Steinert a lap a Mercedes sorozatban szerzett nyolc vb-címe kapcsán. „És ugyanez vonatkozik Lewisra. Nyolc évig a legjobb, vagy legalábbis az egyik legjobb autóban ültél, bajnokságokat nyertél, de nem nyerhetsz mindig. És azt se feledd, hogy egyszer a csapattársaddal szemben is elbuktál ebben az időben.”

hamilton-2023



És persze azt sem garantálja semmi, hogy a Mercedes rövid úton újra bajnokesélyes autót tudna Hamilton alá adni – azzal kapcsolatban viszont szkeptikus a Haas csapatvezetője, hogy a váltás szóba jöhetne… „Hova is mehetne? Őszintén, fogalmam sincs. A Red Bull mindent Max Verstappenre tett fel, Max az ő emberük, miért cserélnék le Lewisra?” – mondta Steiner, aki kívülről nagyon szórakoztatónak találná azt is, ha Hamiltont Verstappen mellé szerződtetnék, de Horner helyében ezt nem tenné meg:

„Szórakoztató lenne, de ha csapatfőnök vagy, akkor nem másoknak akarsz élvezetet okozni, hanem magadnak azzal, hogy megnyered a világbajnokságot. Persze nem kételkedem Lewis képességeiben, de úgy látom, hogy a másik három topcsapatnál nem érdeklődnek iránti” – mondta Steiner, aki egyúttal mintha Toto Wolffnak is visszaszólt volna kicsit, aki korábban a „Mick Schumacher-ügy” kapcsán üzent neki:

steiner-2023

„Nem nyerhetsz mindig, ez a helyzet, ez egy verseny. A Formula–1 nem Formula–Mercedes! Volt nyolc jó évük, és mint mind tudjuk, semmi nem tart örökké. Furcsának találom, ha valaki meglepődik azon, vagy nem fogadja el, hogy hátrafelé mennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: