DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

De Vries egy órát várt a pálya szélén egy autóban a balesete után

Az AlphaTauri pilótája nem tudja, hogy mi történt a baleseténél: ki kell elemezniük, hogy mi volt a probléma, de egyelőre fogalma sincs az okokról.

Nekicsapódott a falnak a bakui időmérő edzés első szakaszában Nyck De Vries, ezzel lenullázott egy ígéretesen induló hétvégét: ezen a pályán működik az AlphaTauri, ahogy azt Yuki Tsunoda Q3-as szereplése is mutatja, míg a holland újonc a sor legvégéről indulhat csak a vasárnapi futamon. 

„Igen, nagyon csalódott  vagyok” – kezdte összegzését De Vries.

2pjh8gaqv9ps625bprau



„A csomagunk most versenyképesnek tűnik, az autó erős volt az első edzésen, és ezt akartuk folytatni, de az időmérő elején voltak hátráltató tényezőink, és még ki kell vizsgálnunk, hogy pontosan mi is történt. Egy órát vártam a pálya mellett egy autóban, szóval még nem láttam semmit. Nem tudom, hogy mi történt, gyorsan lezajlott, nem akarok találgatni” – mutatott rá a helyzetre az AlphaTauri hollandja.

„Holnap megpróbálunk javítani a sprint szétlövésen, és a hetedik-nyolcadik helyért harcolni majd a sprintfutamon. Vasárnap majd meglátjuk, hogy mit tehetünk a sor végéről, itt általában káoszfutamok szoktak zajlani, de az első lépés a szombati időmérő és a sprint” – tette hozzá a várakozásaival kapcsolatban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: