DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Két új „hobbira” szenteli idejét Ricciardo

Saját bora és ruhakollekciója lett az ausztrálnak, aki két hónapon át még az edzést is hanyagolta. Nem az arrogancia beszél belőle, de bármely csapat ülésében nem akar visszatérni az F1-be.

A Red Bull harmadik versenyzői pozíciója előír olyan kötelezettségeket Daniel Ricciardo számára, mint bizonyos számú nagydíjhétvégén, valamint bemutatókon való részvétel, de az ausztrál naptárában így is rengeteg idő szabadul fel az aktív versenyzői lét sűrű beosztásához képest – mely jelentős részét két új vállalkozásra szenteli.

„Ebben az első három hónapban rájöttem, melyik dolgokra akarok több időt szentelni. Más dolgokat, habár szeretem őket, inkább elhagyok, és inkább több minőségi időt szentelek kevesebb projektre, mint hogy túl sokra aprózzam el” – magyarázta a Top Gearnek adott interjúban Ricciardo.



„A két fő dolog számomra a bor és a ruhaüzlet” – mondta Ricciardo. Előbbi a DR3 X St Hugo Wines, utóbbi az Enchanté by Daniel Ricciardo nevet viseli. „Ezekbe fektettem be, és őszintén élvezem őket, ezek a kis hobbijaim. Hobbinak nevezem őket, de kezd más válni belőlük. Emellett jut elég idő magamra is. Hogy őszinte legyek, nagyjából két hónapja nem edzettem, mivel magamra akartam időt szánni. Most rázódok vissza, újra formában akarok lenni” – árulta el Ricciardo, hogy még az edzést is elhanyagolta, miközben kiélvezte az új keletű szabadságot.

Nem akar akármilyen csapatnál versenyezni

Ricciardo célja visszatérni a Formula-1-es mezőnybe 2024-ben, de a Top Gear-interjúban is megismételte: sereghajtó csapat ajánlatát nem fogja elfogadni.

„Nem ijeszt meg a mostani helyzet, tudtam, benne van ez a kockázat, ha kikerülök az ülésből. Egyértelmű, mit nem akarok: nem akarok bármilyen ülést a következő évre, hiába akarok újra versenyezni. Nem akarok nulláról indulni és onnan építeni a karrierem. Nem az arrogancia beszél belőlem, de ezen már túl vagyok, nem gondolom, hogy ez adná meg azt az új lendületet, amit keresek” – hangsúlyozta Ricciardo, hogy csak versenyképes csapatnál akar újra szerepelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: