DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Horner: Nem jelenthetjük ki máris, hogy minden eldőlt

Bár szemmel láthatóan hatalmas előnnyel kezdte a Red Bull csapata 2023-at, Christian Horner mégsem dől hátra. Tart a Ferrari és a Mercedes fejlesztéseitől.

Mindössze három versenyhétvége után máris 58 ponttal vezeti a Red Bull a konstruktőri világbajnokságot, mindhárom futamot megnyerték, kétszer pedig kettős győzelmet arattak. Csapatfőnökük, Christian Horner mégsem veszi készpénznek, hogy innentől már csak a szezon végét kell várniuk, hogy megvédjék vb-címüket.

A Sky Sports-nak nyilatkozva arról beszélt az energiaitalosok csapatfőnöke, hogy a Mercedes és a Ferrari hamarosan érkező fejlesztési csomagjai veszélyt jelenthetnek számukra.



„Sok minden megváltozhat” – kezdte Horner. „Arról szólnak a hírek, hogy a Mercedes és a Ferrari is komoly fejlesztésekkel fog megérkezni Európába. Nem vehetjük garantáltnak a sikert, éppen emiatt próbáljuk jelenleg is a lehető legjobb munkát végezni minden területen.”

Míg egyesek szerint a Red Bull szélcsatornában tölthető idejének limitálása enyhe büntetés, addig Hornerék úgy gondolják, hogy ez komoly hátrányt is jelenthet számukra: „Mindenkinek megvan erről a maga véleménye, és ehhez meg is van a joguk. A csapatunk nagyszerű munkát végzett a télen, ez a büntetés pedig természetesen a következő évekre is kihatással lesz. Mindössze három verseny telt el az idei szezonból, így kissé még talán korai volna kijelenteni, hogy eldőlt a bajnokság. Még mindig elképesztően sok futam van hátra.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: