DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Több dologban is megváltoztam – Hamilton

A brit pilóta úgy érzi, a háttérben zajló folyamatoknak köszönhetően fizikálisan és mentálisan is rengeteget fejlődött az elmúlt években. Magabiztosabb és nyugodtabb emberként tekint magára.

Az elmúlt néhány évben Lewis Hamilton igyekezett tudatosabbá válni. Az újfajta gondolkodásmód kihatással volt az edzésmunkájára, az étkezésére, de véleménye szerint ennek köszönhetően a magánéletében is nyugodtabbá vált.

A hétszeres világbajnok a Fox Sportsnak adott interjú során elárulta, hogy az életében bevezetett új rutinoknak köszönhetően a technikai tudása is sokat javult, mivel jobban tudott figyelni az autóra, így véleménye szerint könnyebben megértette azt.

„A fizikális oldal, az étkezések, a felkészülés, az időbeosztás… Ezek által sokkal jobban értem az autót ahhoz képest, amikor először kerültem ide. Ki voltam szolgáltatva a körülöttem lévő mérnököknek, nem tudtam megmondani a srácoknak, hogy melyik irányba menjünk. Most már megtehetem ezt. Tudom, mire van szükségem az autóban ahhoz, hogy azt tegyem, amit tennem kell, hogy kihozzam a maximális teljesítményt magamból és az autóból” – kezdte Hamilton.

Megtanulta elengedni a dolgokat

A vereségek, vagy ha rossz irányba mentek a dolgok korábban nagyon visszavetették a hétszeres világbajnokot, aki úgy véli, ma már az ilyesmivel is sokkal könnyebben képes kibékülni.



„Azt hiszem, a visszavágás forgatókönyve már megváltozott. Különösen fiatalabb koromban, ha volt egy rossz versenyem, utána napokig nem lehetett beszélni velem. Gyakran kerültem ilyen állapotba, de képes voltam talpra állni. Megértettem, hogy a múlton vagy az öt perccel ezelőtti dolgokon nem tudok változtatni. Csak azon dolgozhatok, hogyan lépjek előre, szóval ez egy olyan dolog, ami hatalmas lépés volt számomra” – folytatta a Mercedes pilótája.

„Több terület is van, ahol változtam, aztán van egy olyan nyugalom az elmémben, ami most megvan, de korábban hiányzott. Ez a tapasztalattal jár együtt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: