DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Steiner: El fogják kapni a Red Bullt

A Haas csapatfőnöke szerint nem fog kitartani a Red Bull év elején látott elképesztő fölénye. Günther Steiner arra számít, hogy felzárkóznak.

A Red Bull domináns teljesítménnyel indította a 2023-as szezont, amely miatt sokaknak a McLaren, a Ferrari vagy épp a Mercedes egyeduralmának emlékei sejlettek föl. Christian Hornerék eddig az összes versenyt megnyerték, kétszer pedig kettős győzelmet arattak.

Mögöttük az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari inkább csak a „best of the rest” címért vannak harcban, mintsem az energiaitalosokkal. Günther Steiner szerint ez azonban a szezon előrehaladtával meg fog változni.



„Természetesen jelen pillanatban előnyben van a Red Bull, de nem gondolnám azt, hogy ezt az előnyt még húsz versenyen át meg tudnák tartani. Szerintem a többiek idővel utol fogják érni őket, és előbb vagy utóbb rájövünk, mitől ennyire gyorsak, így lemásolhatjuk majd a megoldásaikat, vagy csinálunk valami ahhoz hasonlót” – idézi Steinert a Speedcafe.

A Red Bull megérdemli az előnyt

Mindamellett, hogy a versenyzésnek és ezáltal az egész F1-nek nem tesz olyan jót, hogy ekkora fórral rendelkeznek Verstappenék, a Haas csapatfőnöke úgy látja, hogy megdolgoztak a sikerekért, ezáltal maximálisan meg is érdemlik, hogy most ekkora előnyük van.

„Mindenki kőkeményen fog dolgozni a szezon hátralévő részében, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a Red Bullnak ott van a büntetése is, szóval idén télen kevesebbet tudnak majd fejleszteni. Elméletben már nem sokat fognak tudni előrelépni. Ugyanakkor azt látni kell, hogy fantasztikus munkát végeztek, és nem okolhatjuk a szabályokat amiatt, ha valaki ügyesebb volt. Ha jobb munkát végeztek, megérdemlik, hogy ekkora előnnyel rendelkezzenek” – tette hozzá az olasz csapatvezető.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: