DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ricciardo számára mozgalmas volt a tél

A szünet alatt abszolút nem unatkozott Daniel Ricciardo. Az ausztrál elárulta, mivel töltötte az elmúlt néhány hónapot, valamint ismét utalást tett arra, hogy szeretne visszatérni a rajtrácsra.

Miután a McLaren idő előtt megvált tőle, Daniel Ricciardo ülés nélkül maradt és kikerült a mezőnyből. Az idei évre végül korábbi csapata, a Red Bull adott neki egy újabb esélyt, igaz ezúttal csak tartalékversenyzői szerepkörben.

Természetesen így az energiaitalosoknál is megvannak a feladatai, de emellett mással is elfoglalta magát a télen, amiről a Speedcafe számára adott interjú során beszélt őszintén.

„Az utolsó futam után egyből hazafelé vezetett az utam Oz felé, majd ott voltam nagyjából két hónapig. Ez volt a leghosszabb idő, amit ott töltöttem egy ideje. Ezek után kicsit szórakoztam is. Elmentem az Egyesült Államokba, megnéztem a Super Bowlt, ami nagyon király volt, így megkaptam az amerikai adagomat, aztán következett az angliai szimulátor és néhány marketingnap ott a csapattal” – fejtette ki az ausztrál versenyző.



„Ezt követően néhány hétig otthon voltam Monacóban, de ekkor már tényleg csak egy kis időm volt magamra. A lakásomban voltam, de nem igazán voltak terveim vagy kötelezettségeim, mondhatni 14 napot töltöttem egyedül. Elkezdtem jobban érezni magam, visszanyertem a jó hangulatomat, emelgettem a súlyokat és közben javult a hangulatom. A múlt hétvégén Las Vegasban voltam a barátom legénybúcsúján. Még az ilyen dolgokat is élvezem. Az ilyen apróságokat idén, mert egy héttel a hazai versenyem előtt, hogy lehetnék én Vegasban!? Már majdnem rossz érzés, de valójában nagyon is jó, hogy ezt megtehettem” – mesélte boldogan.

Nem adja fel a harcot

Ahogyan arról már több ízben is beszélt, a célja egyértelműen az, hogy jövőre helyet találjon magának a rajtrácson. Bár továbbra is arra koncentrál, hogy kihozza magából a maximumot idén és ellazuljon egy kicsit, még mindig is izgatja a versenyzés és a Formula-1.

„Csak próbálom megtalálni az egyensúlyt, és valahogy helyrehozni az idei évemet. Szeretnék végre feltöltődni. Ha jövőre visszatérek, akkor azt nagy intenzitással és céltudatosan kell megtennem” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: