DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Egyáltalán nem számítottam erre

A szezoneleji gyenge teljesítmény után váratlanul érte Lewis Hamiltont az ausztráliai második hely, a brit viszont már úgy érzi, felzárkózhatnak az éllovasokhoz.

Kimaradt az újraindítás utáni káoszból Lewis Hamilton, így a hétszeres világbajnok a nehézkes szezonkezdet után idei első dobogós helyezését szerezte az Ausztrál Nagydíjon. A brit pilóta az időmérő után a futamon is jó tempót diktált, a dzsiddai szenvedés után pedig jókora javulásként könyvelhetik el a melbourne-i második helyezést a Mercedesnél.

„Nagyon jó hetem volt, ez a pálya továbbra is elképesztő műsort szolgáltat. George-nak (Russell) nagyon balszerencsés versenye volt, noha a megbízhatóságunkkal eddig nem volt gond. Nagyon jó érzés ennyi pontot szerezni, egyáltalán nem számítottam erre a második helyre. Nagyon hálás vagyok” – értékelt a Mercedes versenyzője.

Remekül kapta el a rajtot a Mercedes párosa, egy darabig az első két helyet foglalták el Hamiltonék. Később aztán kijött a Red Bull tempóbeli különbsége, így a britnek nem volt esélye Max Verstappen ellen küzdeni.



„Még mindig nem érzem kényelmesen magam az autóban, nem tudtam eggyé válni vele. Így is megpróbálok a lehető legjobban teljesíteni és keményen dolgozok azért, hogy meglegyen ez a kapcsolat az autóval, de ez egy hosszú projekt. Ahhoz képest, hogy egyértelműen le vagyunk maradva a Red Bullok mögött teljesítményben és az egyenesbeli tempóban, nagyszerű itt harcolni az élen az Astonokkal. Köszönet a gyárban dolgozóknak, nyomjuk tovább, képesek vagyunk behozni a lemaradásunkat” – nyilatkozta Hamilton.

„Az elején nagyon kellett nyomnom, hogy Maxot magam mögött tudjam tartani, aztán Fernando is közeledett hozzám. Összességében gyorsabb volt ma nálam, de sikerült megtartanom előtte a pozíciómat. Három világbajnok állhat ma a dobogóra, ez nagyszerű” – zárta az értékelését a második helyen záró pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: