DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Életem legrosszabb szezonkezdete” – Leclerc nem hibáztatja Strollt

Végre problémák és büntetés nélkül akar teljesíteni egy nagydíjat az Ausztráliában első körben búcsúzó monacói. Kiesését versenybalesetnek minősíti.

Abban reménykedve vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak Charles Leclerc, hogy az első két versenyen megszerzett mindössze hat pontjának számát gyarapíthatja Melbourne-ben. Nem így történt, és versenye már a nyitókörben véget ért, miután Lance Stroll-lal összeért a harmadik kanyarban.

„A 3-as kanyarban nem terveztem előzni, de Lance-nek korán kellett fékeznie, mert előtte Fernandónak is muszáj volt a még előrébb levő autók miatt. Megláttam, hogy rés van a külső oldalon és megpróbálkoztam. Sajnos viszont Fernandónak még jobban lassítania kellett a féktáv végén, Lance pedig Fernando és köztem találta magát, így összeértünk” – beszélt az incidensről a sajtónak Leclerc, miközben még javában tartott a melbourne-i futam.



„Nyilvánvaló, hogy nem hibáztatom Lance-t, szerintem versenybaleset történt. De egyszerűen frusztráló, hiszen ezzel a végeredménnyel megyek haza, gyakorlatilag pontok nélkül” – folytatta a csalódott monacói a Ferrari nullapontos napján. A felügyelők szintén versenybalesetnek minősítették a történtet, nem büntettek érte senkit.

Leclerc legrosszabb kezdése a Ferrarival

„Frusztrált vagyok, ez nyilvánvaló, ez életem legrosszabb szezonkezdete, csak hat vagy nyolc pontot szereztem összesen, nem is tudom, mennyit, de dühítő. Most ahelyett, hogy hosszú távú célokon gondolkodom, egyszerűen büntetés vagy problémák nélkül be akarok fejezni egy futamot” – beszélt a csupán hat ponttal tabella tizedik helyére visszacsúszó Leclerc.

A monacói, aki 2022-ben ugyanezen a három nagydíjon 71 pontot szerzett és toronymagasan vezette a világbajnokságot Melbourne után, valóban sosem indított még ilyen gyengén szezont a Ferrarinál – 2018-ban az Alfa Romeónál pont nélkül állt három verseny után, de újoncként az egészen más helyzet volt.

A gyötrelmes 2020-as szezon hasonlítható az ideihez, akkor Leclerc szintén nullázott háromból kétszer, viszont szerzett egy második helyezést is az Osztrák Nagydíjon, így összesen 18 ponttal rendelkezett. Mostanáig 2021 volt az egyetlen ferraris év, amikor nem állt dobogóra az első három nagydíj egyikén sem – viszont mindháromszor pontot szerzett, összesen 28-at.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: