DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Újabb fordulat: Mégis Alonsóé a dobogó!

A stewardok helyt adtak az Aston által benyújtott felülvizsgálati kérelmének, Fernando Alonso visszakapta a dobogóját, George Russell mégis negyedik Szaúd-Arábiában.

Helyi idő szerint már a hajnali órákban született még egy döntés a nagy vihart kavaró Alonso-ügyben: a spanyol pilóta mégis visszakapta a dobogós helyezését Szaúd-Arábiában. Mint ismert, Alonso harmadikként futott be, még dobogón is ünnepelt – nem sokkal később azonban 10 másodperc büntetéssel elvesztette a pozíciót.

Az FIA kiadott egy közleményt arról, hogy először a race control rendben találta a korábbi büntetés leöltését, majd az utolsó körben kaptak arról tájékoztatást, hogy az Aston mégsem jól oldotta ezt meg. 

A csapat azonban felülvizsgálati kérelmet adott be a döntés ellen, és bemutatott egy videós bizonyítékot, hogy más esetekben (hét ilyet mutatott be) nem járt büntetés azért, hogy az emelő hozzáért az autóhoz ilyen helyzetben. A felügyelők megvizsgálták ezt a bizonyítékot, és végül úgy döntöttek, hogy helyt adnak a kérelemnek: nincs egyértelmű megállapodás arról, hogy ez szabályt sért-e, így Alonso visszakapta a dobogóját, George Russell pedig a negyedik.



f1-alonso-saudi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: