DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso megint hűti a kedélyeket péntek este

Úgy tűnik, hogy Dzsiddában egyértelmű második erőként kezdett az Aston Martin, de Alonso szerint ne lássunk bele túl sokat a szabadedzésekbe.

Szaúd-Arábiában is úgy kezdett az Aston Martin, ahogy Bahreinből távozott: gyakorlatilag a mezőny második legerősebb autójaként. Fernando Alonso egy harmadik hely után este második lett Max Verstappen mögött, ismét könnyedén vezethető, stabil autónak tűnt az AMR23, és a tempó is rendben volt elsőre. 

Alonso találgatásokba viszont nem akart belemenni a tempót illetően:

„Bahreinben elsők voltunk péntek este, aztán ötödikek az időmérőn. A valós erőviszonyokat sosem tudhatjuk igazán addig, amíg el nem érünk a kvalifikációig” – hűtötte a kedélyeket a spanyol.

f1-alonso-aston_2



„Nem tudom, hogy hol tartunk, én csak vezetek, aztán megnézem, hogy az időmérőn hol végzek. Persze van sok szabadedzés, sok nap a futamok között, sok adat, amit lehet elemezni, sok jóslat és várakozás a médiában, ez az F1 szépsége. De nekünk, pilótáknak nehéz sok dolgot kiolvasni a szabadedzésekből.”

Az autóval viszont nem volt elégedetlen:

„Kipróbáltunk mindent, amit ki akartunk próbálni. Még mindig nem tökéletes az autó egyensúlya, ezen egy kicsit dolgozni kell még holnapig, de egyelőre minden rendben van. Ismét jól kezdtünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: