DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz nem érti a Red Bull és az Aston gumikopását

A Ferrari F1-es pilótája szerint ők hasonló szinten vannak a Mercedesszel, de a két rivális istálló talált valamit, ami felére csökkenti a gumikopást.

Már péntek óta a gumikopás szóval kel és fekszik mindenki a Ferrarinál, a probléma mélységét pedig remekül megmutatta vasárnapi futam, ahol a Red Bull és az Aston Martin is megette ezen a téren a Scuderia autóit. Mindezt tetézte néhány másik dolog (erről itt olvasható egy véleménycikkünk), de a csapat pilótája, Carlos Sainz is beszélt róla:

„Nagyon aggasztó volt ez most itt Bahreinben, de azt gondolom, hogy amint olyan pályákra megyünk, amelyek kevésbé bántják a hátsó gumikat, akkor jobban tudjuk majd tartani magunkat” – mondta a spanyol a Bahreini Nagydíj után.

f1-ferrari-aston



„Az egyértelmű, hogy a Red Bullban és az Aston Martinban is van valami, amitől sokkal kevésbé koptatják el a gumikat. Ha megnézzük a Mercedest, nekik hozzánk hasonlóan fogyott az abroncs, míg ez a másik két autó valamilyen okból szinte alig koptatta őket. Ezt ki kell elemeznünk” – tette hozzá Sainz, aki arra is rámutatott, hogy amíg Alonso 1:37 közepében járt a kemény gumikkal, addig ő 1:38 végét tudott csak az utolsó etapban, ekkora volt a különbség.

„Nem lett ez rosszabb tavalyhoz képest, csak a másik két csapat talált valamit, amitől feleannyira koptatják a gumikat, mint mi. Látható volt, hogy Fernando (Alonso) és Max (Verstappen) milyen keményen használhatta az abroncsokat, míg mi ahogy kicsit nyomjuk, rögtön csúszunk visszafelé. Emiatt nincs sok lehetőség. Abban azért elég biztosak vagyunk, hogy más pályákon kicsit más lesz a helyzet, mert Bahrein a legkeményebb a gumikkal az egész naptárban. Máshol más lesz, de most ez volt a realitás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: