DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Agresszív fejlesztéseket sürget a McLaren főnöke

Bár eddig nem kifejezetten aggódtak a McLarennél a teszten látottak után, de most a csapatfőnök Andrea Stella úgy érzi, agresszívan kell majd fejleszteniük.

A legkevesebb kört teljesítette a McLaren a múlt heti háromnapos teszten Bahreinben, ráadásul köridők tekintetében is csak a Williamst és az Alpine-t tudták maguk mögé utasítani, még ha ez utóbbi adat talán egyelőre nem is annyira releváns.



Az idén fennállása hatvanadik évfordulóját ünneplő csapat látványosan sokat szenvedett a többiekhez képest Bahreinben, s bár eleinte nem kerítettek nagy feneket a gyenge kezdésnek, most az istálló újdonsült csapatfőnöke, Andrea Stella már arról beszélt, hogy hamar agresszív fejlesztési munkába kell kezdeniük.

Agresszív fejlesztésekre lesz szüksége a McLarennek

„Mostantól agresszívnak kell lennünk, ráadásul minél előbb, hiszen nagyon nagy szükségünk lesz a fejlesztéseinkre, ráadásul ha gyorsan tudunk fejleszteni, akkor a szezon során is versenyképesek maradhatunk” – mondta Stella az RN365-nek.

„Tisztában vagyunk vele, hogy hatalmas a kihívás. A Formula-1 minden évben egyre gyorsabb és gyorsabb lesz, mindenki építi vagy felújítja a saját gyárait és felszereléseit és persze a személyzetet is, hogy a lehető leghatékonyabb munkát végezhessék. Ha szeretnénk az év végén az első négybe kerülni, akkor a fejlesztési versenyben le kell győznünk a többieket és agresszívnak kell lennünk.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: