DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz tavaly még nem állt készen a vb-címre

Elismerte a Ferrari F1-es pilótája, az előző szezonban nem állt készen arra, hogy harcba szálljon a bajnoki címért. Carlos Sainz úgy érzi, sokáig tartott, mire alkalmazkodni tudott a 2022-es autóhoz.

Az előző esztendő jól indult a Ferrari számára és bár pilótáik közül sokáig Charles Leclerc tűnt az esélyesebbnek, idővel spanyol csapattársa is jobb formába lendült. Silverstone-ban Carlos Sainz karrierje első F1-es futamgyőzelmét is megszerezte, de szintén a Brit Nagydíj hétvégéjén kaparintotta meg első pole-pozícióját is, amit további kettő követett a szezon során.

A 28 éves versenyző nemrégiben elárulta, időbe telt, mire összeszokott a Ferrari tavalyi versenygépével, így véleménye szerint esélye sem volt a világbajnoki címmel foglalkozni.



„Őszintén szólva, valószínűleg a tavalyi autóval nem álltam készen erre. Ha esetleg a 2021-es autókkal futjuk a bajnokságot, akkor talán igen, mert az első Ferrarinál töltött évemben bebizonyítottam, hogy képes vagyok rá. Egy F1-es pilóta pályafutása hosszú és lesznek olyan autók, amelyek neked készülnek, te pedig minden megerőltetés nélkül kivételes köröket teljesítesz vele. Lesznek viszont olyanok is, amelyekkel próbálkozol, de úgy érzed, hiányzik az a kis apróság, ami talán tavaly nálam is hiányzott” – idézte Sainz szavait a Motorsport.

Az alkalmazkodás lehet a kulcs

A spanyol szerint az előző idény is jó tapasztalatokkal szolgált számára, főleg úgy, hogy korábbi csapatainál, a Toro Rosso, a Renault és a McLaren színeiben főként a középmezőnyben harcolt, így tavaly a Ferrarival tanulta meg, milyen amikor stabilan az élmezőnyben harcolhat.

„Ez teljesen más, mint a középmezőnyben harcolni. Más a hajtás, más a menedzselés szintje. A futamgyőzelemért küzdeni vagy pole-pozíciót szerezni, olyan dolgok, amiket kilenc éve nem csináltam, gyakorlatilag azóta, hogy nyolc éve bemutatkoztam a világbajnokságon. Ez valószínűleg olyan tapasztalat volt, ami jót fog tenni nekem az idei évre” – zárta gondolatait Sainz.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: