DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Sainz: A csapatért fejlesztjük az autót, nem miattam

Carlos Sainz továbbra is kitalációnak titulálja azt a feltételezést, hogy a tavalyi autó fejlesztésével az ő irányába húzott volna a Ferrari.

Ezerszer lerágott csont már, hogy mennyire jól kezdte a 2022-es szezont a Ferrari csapata, akik kettős győzelmet arattak a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, amit a szezon elején további győzelmek követtek, ám végül a Red Bull csúnyán állva hagyta őket.

A szezon előrehaladtával a hibákkal kezdő Carlos Sainz is szépen felvette a tempót, mi több, Silverstone-ban első Formula-1-es győzelmét is megszerezte a madridi pilóta, amit további időmérős elsőségek és dobogók követtek.

Sainz irányába fejlesztett a Ferrari?



Hamar fel is vetődtek olyan pletykák, amik szerint a Ferrari – hiába Leclerc pazar formája – Carlos Sainz kedvére alakította az F1-75 fejlesztéseit. A spanyol ezt már akkor is tagadta, és ez most sincs másként: „Tavaly valamiért felkapták ezt a témát, hogy az én irányomba fejlesztettük az autót. Egy F1-es autót sosem egyik vagy másik pilóta számára fejlesztenek” – mondta Sainz a Racing News 365-nek.

„Egy F1-es autót azért fejlesztünk, hogy gyorsabb legyen és kijavítsuk a gyengeségeit, az én munkám pedig versenyzőként az, hogy elmondjam, hol érzem kevésnek az autót. Őszintén mondom, hogy engem csak az az egy dolog érdekel, hogy gyorsabbá tegyük az autót.”

„Tavaly voltak nehéz momentumaim. Egy olyan autóval kezdtünk, ami megkövetelt egy bizonyos vezetési stílust, de még a legrosszabb pillanatokban is sikerült alkalmazkodnom. Kicsivel később sikerült ez, mint szerettem volna, de sikerült. Idén az a célom, hogy jobban kezdjem a szezont és alkalmazkodni tudjak az autóhoz minél előbb.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: