DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Binotto: Ez nem az én autóm, hanem a Ferrarié

A tavaly év végén menesztett Mattia Binotto egy olasz lapnak beszélt a Ferrari 2023-as autójáról. Az ő keze munkája is benne van az SF-23-ban.

Tavaly november 29-én jelentette be hivatalosan a Ferrari, hogy 27 év után elválnak útjaik Mattia Binottóval, aki korábban a motorfejlesztési részleg vezetőjeként dolgozott a Scuderiánál, majd 2019-ben megkapta a csapatfőnöki feladatokat is.

A svájci születésű olasz szakember - akit a napokban lencsevégre kaptak Maranellóban - jelentős sikereket élt meg Maranellóban, azonban a 2008 óta tartó nyeretlenségnek ő is áldozatává vált. Mivel csak a szezon végeztével köszönték meg munkáját, így természetesen jelentős köze van a Ferrari Valentin-napon bemutatott 2023-as autójához, az SF-23-hoz, ettől függetlenül úgy gondolja, hogy ez az autó az egész Ferrari érdeme.

„A Formula-1-ben nem beszélünk egyéniségekről, kizárólag csapatokról. Ezt az autót tavaly kezdtük tervezni, amiben természetesen én is érintett voltam, de ettől ez nem az én autóm. Ez a Ferrari autója” – szögezte le a Corriere dello Sportnak Binotto.

„Ahhoz, hogy nyerhess, mindig a legjobb autóra van szükséged. A pilóta csak az utolsó két tizednyi különbséget jelentheti. Kell egy olyan vezéregyéniség a csapatba, aki a karizmájával ösztönzi és viszi előre az egész társaságot.”

Az SF-23 bemutatójakor a Ferrari nagyon hangulatos prezentációt tartott, hiszen 500 rajongó előtt rántották le a leplet az SF-23-ról, amit aztán be is járattak a fioranói tesztpályán, közvetlenül a tifosi előtt.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: