DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Aston Martin: Nem tudtunk jó autót adni Vettelnek

Az Aston Martin teljesítményért felelős igazgatója, Tom McCullough elismerte, hogy nem tudtak Vettelnek egy olyan versenyképes autót adni, amit megérdemelt.

A Red Bull-lal megnyert négy világbajnoki címet és a hullámvasútként jellemezhető ferraris éveket követően Sebastian Vettel az Aston Martinnál fejezte be pályafutását, ahol két szezont töltött, mielőtt visszavonult. A feltörekvőben lévő csapattal első szezonjában elért egy dobogót Azerbajdzsánban.

Aztán hiábavalók voltak a 2022-es szabálymódosítások az Aston számára, hiszen a mezőny végén találták magukat az első versenyeken, ahonnan szépen lassan tudtak csak a középmezőnyhöz csatlakozni, mígnem év végén a konstruktőri hetedik helyen zártak.



A csapat teljesítményért felelős igazgatója, Tom McCullough elmondása szerint részben az ő hibájuk, hogy a német idén már nem lesz ott a rajtrácson, mert nem tudtak versenyképes autót adni alá: „Ahányszor olyan autót adtunk neki, amivel erős eredményt érhetett el, mindig az volt az ember érzése, hogy beül, és szállítani fogja a pontokat, ami mindig így is lett” – idézi McCullough-t a Motorsport Week.

„Nem mindig tudtunk adni neki egy ilyen autót, így nagyon sajnáljuk a visszavonulását, hiszen így nem lehet itt idén, hogy learassa az elmúlt két évben végzett kemény munkájának a babérjait” – tette hozz a teljesítményigazgató.

Lance Stroll mellett Fernando Alonso fogja idén vezetni az AMR23-at, a csapat jelentősen újragondolt autóját, amivel lépésről lépésre kerülnének közelebb az élmezőnyhöz.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: