DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Ezt vajon komolyan gondolta Alonso?

A Renault-t (ezúttal már hivatalosan persze Alpine-t) harmadszor is otthagyó Fernando Alonso potenciális világbajnoknak tekinti csapattársát.

Bár Fernando Alonso sokszor tanúsította karrierje során, hogy tökéletes érzéke van aktuális csapata felbosszantásához, úgy tűnik, hogy azért ahhoz is konyít egy keveset, hogyan járjon a vezetőség kedvében. Persze nem kizárt, hogy az őszinte véleményét fogalmazta meg akkor, amikor újdonsült csapattársáról, az Aston Martin-tulajdonos Lawrence Stroll fiáról kérdezték, az biztos, hogy szerzett egy-két jó pontot a nagyfőnöknél a következő jellemzéssel:

„Szuperfiatal, szupertehetséges, és megvan benne a lehetőség arra, hogy világbajnok legyen. Egészen különleges lesz a számomra, ha láthatom, hogy ezt eléri, és hogy szerepet is játszhatok benne, akár az autóban ülve, akár máshogy” – nyilatkozta a spanyol, aki kiemelte az ifjú kanadai legnagyobb erősségét is: „Megvan a sebessége és a tehetsége is, amit sokszor megmutatott, különösen esős körülmények között. Emlékszem a törökországi rajtelsőségére, és több más remek teljesítményére vizes pályán. Egészen különleges érzék kell ahhoz, hogy nehéz körülmények között ilyen magas szinten teljesíts.”

stroll-2022



Alonso persze nem feltétlen „ragaszkodik ahhoz”, hogy csapattársa legyen az Aston Martin történetének első világbajnoka, hiszen ahogy mindig is hangsúlyozta, sosem túl késő számára célba venni a harmadik bajnoki címet. Most is leszögezte, hogy nem gondolkodik időkeretekben, csak abban, hogy a lehető legtöbbet tegyen a sikerért:

„Minden tapasztalatomat és tudásomat arra fogom használni, hogy minél rövidebb legyen a csapat útja a világbajnoki címig. Hogy még az autóban ülök-e, amikor ez elérkezik? Nem tudom. De az biztos, hogy minden tőlem telhetőt megpróbálok majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: