DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Ford nem akar ész nélkül költekezni az F1-ben

A márka globális igazgatója, Mark Rushford eloszlatta azokat a feltételezéseket, miszerint a cég féktelenül öntené majd a pénzt az F1-es programba.

Múlt pénteken hivatalossá vált, amit már korábban is csiripeltek a madarak, azaz a Ford több, mint húszéves kihagyást követően 2026-ban visszatér a Formula-1 rajtrácsára, méghozzá a tavalyi szezonban mindent besöprő Red Bull motorpartnereként. A hivatalos kommunikáció szerint a michigani cégóriás a három év múlva debütáló új motorformula fejlesztésében fog technológiai segítséget biztosítani a Red Bull Powertrainsnek, a cég globális igazgatója, Mark Rushbrook (a képen nem ő, hanem a Ford Motor Company vezérigazgatója, Jim Farley látható Christian Horner társaságában) azonban a bejelentést követően elárulta, hogy nem fognak féktelen költekezésekbe kezdeni, ugyanis még az ő erőforrásaik is végesek.



„Egyértelmű, hogy nincs feneketlen pénztárcánk, ezt én tanúsíthatom. Felelősségteljes módon közelítjük meg a versenyzést, legyen szó bármely kategóriáról. Nincs korlátlan költségvetésünk, még ha a versenyzés néha ebbe az irányba is próbál terelni minket. Stratégiai megközelítéssel érkezünk az F1-be, a legmegfelelőbb partnerrel ahhoz, hogy győzelmeket ünnepelhessünk, a költségvetésünk azonban felelősségteljes alapokon nyugszik” – magyarázta Rushbrook a sajtó képviselői, így többek között a Formula.hu munkatársa előtt.

Az amerikai üzletember tagadja, hogy a Kék Ovál tevékenysége kizárólag a Red Bull által gyártott motorok felmatricázására terjedne ki, azonban elismerte, hogy az együttműködés hatalmas marketinglehetőségeket rejt magában. „Ez az újabb program igazán különleges abból a szempontból, hogy mekkora lehetőséget kínál, valamint milyen előnyökkel járhat a marketingcsapatunk számára. Hosszú idő után hasznosíthatjuk ismét ekkora mértékben a motorsportot” – zárta gondolatait Rushbrook.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: