DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

FW45: Így fest majd az új Williams

A Williams istálló hétfő délután nemcsak 2023-as festését és új partnerét mutatta be, de technikai részleteket is közölt FW45-ös versenygépéről.

Megérkezett a Williams 2023-as dizájnja, mely az előző évi festés továbbgondolt változata, rajta egy nagyon komoly motorsportos múlttal büszkélkedő partner, a Gulf logójával – de természetesen nem ez az egyetlen változás a 2022-eshez képest. Magát az FW45-ös versenyautót élesben egy hét múlva csodálhatjuk meg, amikor Silverstone-ban Alex Albon és Logan Sargeant is pályára viszi, de néhány technikai részletet már most elárultak az istálló képviselői.

Amellett, hogy az FW45-ösön végrehajtották az ún. „delfinezés” kiküszöbölését célzó kötelező padlólemez-módosításokat, a Williams a motorhűtés optimalizálásával összefüggésben az oldaldobozt is átdolgozta, megváltoztatta az első felfüggesztés kialakítását, s különböző aerodinamikai változtatásokat is eszközölt. Ennek eredményeképp az FW45-ös a leszorítóerő és a kezelhetőség terén is komoly előrelépést jelent elődjéhez képest.

A csapat sajtóközleményében nem csupán a Gulf Oil érkezését jelentette be, hanem három másik új, egyaránt amerikai partnerét is méltatta: a Stephens befektetési bankot, a PureStream pénzügyi vállalatot és a Michelob ULTRA sörmárkát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: