DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Autóba ülhet 2023-ban Ricciardo?

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája beszélt az idei programjáról, terveiről és a jelenlegi mentalitásáról is a pénteki bemutatón.

A Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo is részt vett a csapat pénteki nagy Ford-bejelentésén és festésbemutatóján, a McLarentől érkező pilóta pedig annak ellenére jó hangulatúnak és felszabadultnak tűnt, hogy idén a tervek szerint nem fog rajthoz állni F1-es nagydíjon. A programjáról nem tudott részleteket mondani, de szerinte valószínűtlen, hogy szabadedzésen vezeti majd az idei Red Bullt.

„Főleg szimulátorozni fogok, ezen felül néhány bemutató eseményen ülök majd autóba. Az még nincs megerősítve, így nem vagyok benne biztos, de elvileg gumiteszteken is részt fogok venni, valószínűbb, hogy az idei autót így fogom vezetni, mint szabadedzésen” – mondta az ausztrál a Formula.hu részvételével zajló sajtóbeszélgetésen.

f1-ricciardo-redbull-2023



Ricciardo több kérdésre válaszolva is kifejtette, hogy jelenleg jól érzi magát, és nem bánja, hogy nem versenyez idén az F1-ben. Mint mondta, most kicsit kikapcsol, feltöltődik: ugyan már közeledik a szezonrajt, de ő még vakáció-üzemmódban van, jövő héten megnézi a helyszínen a Super Bowlt, és majd utána kezd el kicsit aktívabban edzeni.

Hozzátette, hogy természetesen annyira élesnek kell lennie, hogy ha váratlanul be kell ugrania az autóba, akkor azt meg tudja tenni, nem hízhat hirtelen húsz kilót, de az év első fele a várakozások szerint stresszmentesen, könnyedebben fog telni számára, aztán majd meglátja, hogy mi történik utána. Nem fogja erőltetni a 2024-es visszatérést sem, legalábbis most így érzi.

 

Versenyezhet az F1-en kívül 2023-ban?

„Ha valamit nagyon akarok, és nagyon szeretném megcsinálni, illetve a Red Bull is benne van, akkor az egy win-win helyzet, szerintem lesz ebben rugalmasság. Viszont most éppen nem keresek mindenképpen a lehetőséget, hogy versenyezhessek, egyszerűen ki akarok kapcsolni mentálisan. Nagyon szeretek versenyezni, de mentálisan megterhelő, és ha bármibe belekezdek, elkerülhetetlenül nagyok lesznek az elvárások. Most csak élvezni akarom a dolgokat” – válaszolta arra a kérdésre, hogy láthatjuk-e esetleg más sorozatokban, más eseményeken idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: