DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari-vezér: A cél, hogy meg is őrizzük a vb-vezetést

Benedetto Vigna, a Scuderia elnök-vezérigazgatója egyértelműen kitűzte a célt 2023-ra: a tavalyi győzelmek után csakis a vb-cím jöhet szóba az F1-ben.

2020-ban történelmi mélypontra süllyedt a Ferrari a Formula-1-ben, amihez képest óriási előrelépést jelentett, hogy 2021-ben már harmadikként végeztek a konstruktőrök között. A 2022-es nagy szabályváltozások révén pedig megtették a következő nagy ugrást: közvetlenül csatlakoztak az élbolyhoz.

Olyannyira, hogy egy ideig úgy tűnt, Charles Leclerc révén a vörösök a favoritok: az első három futamból kettős is a monacói nyert. Utána azonban a műszaki, stratégiai és olykor vezetői hibák azt eredményezték, hogy pillanatok alatt fordult a kocka, és behozhatatlan előnyre tett szert a Red Bull és Max Verstappen.

f1-ferrari-redbull-2022-spielberg



A Ferrarinak tehát tavaly sem ért véget a lassan másfél évtizede tartó ínség a világbajnoki címeket illetően. Benedetto Vigna, a Scuderia elnök-vezérigazgatója azonban nemrég egy videokonferencián röviden beszélt az idei célkitűzésekről, ami egyértelműen az összetett elsőség elhódítása lesz:

„Tavaly bebizonyítottuk, hogy bele tudunk szólni a dobogókért és a győzelmekért folyó harcba. Természetesen most már annak kell lenni a célunknak, hogy ne csak megszerezzük a vezetést a világbajnoki összetettben, hanem meg is tartsuk azt a végéig” – jelentette ki Vigna, akit a SpeedWeek.com szakportál idéz.

Pilóták terén a Ferrari továbbra is Leclerc-re és Carlos Sainzra számíthat, a csapatfőnöki székben azonban váltás történt a télen, hiszen Mattia Binotto helyét az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur foglalta el, az ő vezetésével kell tehát az utolsó, de legfontosabb lépést megtennie a csúcsra visszavezető úton a maranellói istállónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: