DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Miben más a Ferrari, mint a Sauber?

Fred Vasseur szerint az alap minden F1-es csapatnál ugyanaz, de tény, hogy Maranello mégis más szint, mint az előző csapata volt.

Ugyan a Ferrari csapatfőnöki posztja mindig különleges feladatot jelent, de Fred Vasseur szerint az alapok itt sem különböznek attól, mint amit máshol látott. A Renault-nál és a Saubernél is dolgozó szakember erről is beszélt az első ferraris sajótájékoztatóján:

„Nyilván minden egy kicsit nagyobb, egy kicsit frissebb, fejlettebb, de végül ugyanolyan a közeg, ugyanazt az atmoszférát érezni, mert ez is egy versenycsapat” – hasonlította össze eddigi munkahelyeit a Ferrarival.

ferrari



„Nem teljesen eltérő a közeg itt Enstone-hoz vagy a Sauberhez képest. A motiváció ugyanaz, a munkaköri leírásom szintén ugyanaz, támogatnom kell az embereket, hogy a lehető legjobb feltételek mellett végezhessék a munkájukat” – tette hozzá a francia.

„Persze ha például a szimulátorról akarunk beszélni, akkor a Ferrarié sokkal jobb állapotban van, mint mondjuk a Sauberé volt. Ahogy minden egyes területen egy kicsit fejlettebb a Ferrari. De ettől még nehéz azt mondani, hogy az időkülönbség innen és innen jön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: