DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

De Vries úgy vezet, mint Rosberg és nem úgy, mint Hamilton és Verstappen

Régi edzője beszélt az újonc F1-es pilótáról, aki szerinte nagyon szereti a rendet, de nem úgy versenyez, mint a regnáló világbajnok honfitársa.

Korábbi gokartedzője, az olasz Dino Chiesa beszélt Nyck de Vries vezetési stílusáról és arról, hogy mit várhatunk tőle a Formula-1-ben. A holland pilóta a tavalyi monzai debütálás után első teljes F1-es szezonjára készül az AlphaTaurinál, de korábbi mestere szerint olyan agresszivitásra nem kell tőle számítani, mint amit például honfitársától, Max Verstappentől látunk.

„Nyck vezetési stílusát leginkább Nico Rosbergéhez lehet hasonlítani” – mondta Chiesa a holland Formule1.nl-nek.

f1-devries_1



„Mindketten kalkulálják és mérlegelik az esélyeiket az autóban. Lewis Hamiltonban és Max Verstappenben egyaránt van valami halálos hatékonyság, és rögtön azonnal beteszik oda az autót, ahol lehetőség nyílt. Nyckben kevesebb van ebből” – magyarázta.

„Annak idejében több pontot szerzett egymás ellen Gaslynál, pedig sokkal rosszabb anyagi feltételek mellett versenyzett, és ő újonc volt, Gaslynak pedig az volt a második szezonja. Lenyűgöző volt! Arra is emlékszem, hogy bár minden ruhája koszos lett a gokartpályáktól, ő a hazautazás előtt mindenét kitisztította, és szín szerint rendszerezte. Egy hét utazás és versenyzés után úgy nézett ki a táskája, mintha új ruhákat vásárolt volna. Biztos vagyok benne, hogy az AlphaTauri garázsa is tiszta lesz...” – tette hozzá nevetve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: