DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az F1 lenyomná a Super Bowlt Las Vegasban

Bár jövőre Las Vegas városában rendezik meg az NFL fináléját, ami a világ egyik legnézettebb sporteseménye, Stefano Domenicali szerint az F1-es futam nagyobb hatással lesz az amerikai városra.

Különleges esemény keretein belül tér vissza Las Vegas városába a Formula-1, hiszen November 18-án hosszú idő után rendeznek majd futamot szombaton, igaz köszönhetőn az időeltolódásnak sok helyen már vasárnap lesz, mire elrajtol a mezőny.

A versenyhétvége sikerével kapcsolatban az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali nagyon bizakodó, a számok alapján pedig abszolút az lehet, hiszen az előrejelzések szerint a Las Vegas-i Nagydíj egymilliárd dollár körüli bevételt generálhat. Jelenleg a látogatók becsült költése 966 millió dollárra rúg, míg a helyi munkahelyek további 259 millió dollárt hozhatnak a konyhára.

Az érdekesség, hogy 2024 februárjában az NFL nagydöntőjét, a Super Bowlt is Las Vegasban rendezik meg, egészen pontosan a Las Vegas Raiders csapatának otthonában, az Allegiant Stadiumban, az esemény pedig minden évben világszerte elképesztő érdeklődést vált ki a rajongókból, ám Domenicali úgy gondolja, az F1 még ezen is túltesz majd.



„A Super Bowl egy évre szól, de mi sokáig maradunk. Folyamatosan zászlót fogunk kitűzni itt a városban, és nem csak az esemény hetére. Az F1-et is Vegasban fogjuk megjelölni, mint olyan helyet, ahol a sportágat fejlesztjük” – idézte a vezető szavait a RacingNews365.

Sok dolog csak az utolsó pillanatokban készül majd el

A Las Vegas-i Nagydíj munkálatai már áprilisban elindulnak, azonban Domenicali előre figyelmeztetett mindenkit, hogy bizonyos dolgok majd csak a versenyhétvégét megelőző hetekben kerülnek a helyükre.

„Sok minden lesz, ami az utolsó pillanatban készül el. Ez része ennek a játéknak, de a velünk együttműködő közösségben hihetetlen profizmusra leltünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: