DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Las Vegas-i Nagydíj nagyobb érdeklődést váltott ki, mint a Super Bowl

Stefano Domenicali szerint az F1 amerikai térnyerése azt mutatja, hogy megvan a kellő érdeklődés a sportág iránt az országban, Las Vegas bejelentése pedig nagy hatást váltott ki.

Rendkívül bizakodó a Formula-1 amerikai térnyerésével kapcsolatban Stefano Domenicali, a sportág vezérigazgatója. Ahogy fogalmazott, a 2023 novemberére bejelentett Las Vegas-i verseny nagyobb érdeklődést váltott ki, mint az, hogy 2024-ben ott rendezik meg a Super Bowlt, aki az ország (és az egész világ) egyik legnagyobb sporteseménye - ebből azt szűri le, hogy az Államokban igenis van fogadókészség az F1-re is.

vegas-f1-2



"Ez egy szombat esti futam lesz az ikonikus helyszínen, el sem tudunk képzelni ennél tökéletesebb házasságot a sebesség és a csillogás között. Az, hogy a harmadik futamot is megrendezzük az Államokan, azt mutatja, hogy megvan a kellő vonzerő itt a sportágunk részéről és növekszik az érdeklődés. Sőt, a bejelentést követő 24 órában több szobafoglalás érkezett, mint bármikor korábban. Azt is látjuk, hogy a közösségi médiában négyszer nagyobb aktivitást váltott ki ez a hír, mint a 2024-es Super Bowl bejelentése" - idézi Domenicali szavait a GPFans.

Az F1 a mögöttünk hagyott hétvégén debütált Miamiban és a floridai pályával, illetve az FIA döntéseivel nem voltak elégedettek a pilóták - ezt is nagyon várták és bár nagyon várják Las Vegast is, de a mostani Miami Nagydíj talán intő jel lehet az F1 számára (ami promótere is lesz utóbbi rendezvénynek), hogy a csillogó helyszín nem elég, mindennek klappolnia kell, hogy tökéletesek legyenek a visszajelzések.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: