DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Jobb csapat vagyunk, mint ezelőtt bármikor” – erősödött a Mercedes csapategysége

A Mercedes 2022-es nehéz évkezdete mégis tartogatott némi pozitívumot, hiszen a csapaton belüli őszinteség és nyíltság erősebb kapcsolatot alakított ki a dolgozók között Lewis Hamilton szerint.

Noha az év végére sokat fejlődött a Mercedes a Ferrarihoz és Red Bullhoz képest, mégis mindig egy lépéssel lemaradva követték az élmezőnyt domináló két csapatot a 2022-es szezonban. Lewis Hamilton és George Russell többször is beszéltek a csapat nehézségeinek okairól és az év végi javulás érdekében tett erőfeszítésekről, most viszont a hibrid érában megszokott dominancia után hirtelen jött visszaesés mentális hátteréről mesélt a német istállón belül a hétszeres világbajnok.

„2022 az egyik legnehezebb évünk volt csapatként, hiszen nem építettünk egy jó autót. Nekünk is megvoltak a magunk problémái, mint mindenki másnak, amelyekkel meg kellett küzdenünk” – nyilatkozta Hamilton a Jay Shetty podcast adásában. „Tíz éve dolgozok ezzel a gárdával, és még sosem voltak olyan beszélgetéseink, mint tavaly. Többen úgy nyíltak meg, mint még ezelőtt soha, voltak, akik sírtak is. Gyönyörű volt látni. Úgy érzem, sokkal jobb csapat vagyunk, mint ezelőtt bármikor, hiszen megvan a szándékunk.”



Az istállót sújtó nehézségek a csapaton belüli egységet is erősítették a brit pilóta szerint, aki a sporton belüli sokszínűség gondolatát a Mercedesen belül is népszerűsíteni próbálja.

„A csapatban mindenki részt vesz egy a sokszínűség befogadására irányuló tréningen. Senki sem gondolta, hogy neki nem kéne részt vennie ezen a foglalkozáson, vagy hogy őt nem érinti ez a téma. Megértik, hogy noha nem feltétlenül veszik észre ennek a fontosságát, szeretnének többet megtudni róla, hogy jobb munkahelyi környezetet alakíthassanak ki. Hihetetlen volt ezt látni” – mondta a hétszeres világbajnok, aki az általa alapított Hamilton Bizottság segítségével évek óta küzd az alulreprezentált csoportok esélyegyenlőségéért a Formula-1-en belül.

„A vezetőinken keresztül is egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy befogadó és sokszínű sport legyünk. Az a dolgom, hogy folyamatosan meglegyen az ebbe befektetett energia, és ne essen szét az igyekezet csak azért, mert már nem trendi a téma, hiszen ez a fontossági listánk élén áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: