DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Elég ijesztő volt” – Leclerc a beilleszkedésről

Charles Leclerc úgy érzi, sok időbe telt, mire igazán megismerte a Ferrarit, jelenleg viszont nagyon otthonosan érzi magát. A monacói szerint őszinteségre van szükség házon belül, ezért igyekszik nyitott maradni a kollégái felé.

Ugyan Charles Leclerc csak 2019-ben lett a Ferrari pilótája, ezt megelőzően néhány évvel már az olasz márka utánpótlásának tagja lehetetett, így volt ideje megismerkednie későbbi istállójával. Az ötszörös futamgyőztes nemrégiben egy interjú keretein belül mesélt erről, miután a személyiségét, valamint a csapatnál mutatott hozzáállását firtatták.

Leclerc úgy gondolja a sikerekhez kulcsfontosságú, hogy őszinte legyen az emberekkel és nyíltan elmondja, mire van szüksége.

„Nagyon őszinte ember vagyok és nem erőltetek semmit. Azt hiszem, az olasz közösséggel és a Ferrarival ez nagyon jól működik jelenleg. Nyilvánvalóan ez egy kicsit olyan, mint a második családom, itt nőttem fel. Az első néhány év arról szólt, hogy megismerjem ezt a hatalmas csapatot, és ez eléggé ijesztő volt, de most már sokkal otthonosabb és mindenkivel jól érzem magam” – idézte őt a The-Race nevű portál.

Az őszinteség az egyetlen megoldás



Leclerc szerint az elmúlt években szerzett tapasztalatai csak megerősítik abban, hogy a szókimondónak és korrektnek kell lenniük egymással a csapaton belül, mert kizárólag így léphetnek előrébb.

„Olyan kemény vagyok, amilyennek a csapaton belül lennem kell. Nem vagyok az a fajta ember, aki nem csinál felhajtást, aztán kiáll a nyilvánosság elé. Nem hiszem, hogy ez különösebben hasznos lenne. Mivel a Ferrarinál nőttem fel, tudom, hogy ez a helyes a helyes módja a dolgok intézésének” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: