DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Aki nem áll készen, most menjen innen

A kétszeres világbajnok szerint, aki nincs felkészülve egy egész szezonon át tartó világbajnoki csatára, az jobb, ha most vissza is vonul az F1-től.

Max Verstappen előbb 2021-ben, majd 2022-ben ért fel a száguldó cirkusz csúcsára. Előbb eposzi csatában, majd egy domináns szezont követően hódította el a világbajnoki címet. Ha minden a tervek szerint halad, akkor akár hat pilóta is csatázhat majd a 2023-as elsőségért, így Verstappen máris hadat üzent a riválisoknak.

„Ha valaki nem áll készen arra, hogy egy egész éven át küzdjön a világbajnoki címért, jobb, ha már most abbahagyja az egészet” – idézi Verstappent a Racing News 365 oldala. „Mind versenyzők vagyunk, imádunk csatázni, és nyilván jó érzés, ha van valakinek egy olyan szezonja, mint nekem a 2021-es, de annak is megvolt a varázsa, amikor tavaly domináns teljesítménnyel nyertük meg a vb-t.”



A holland 2022-ben rekordot jelentő 15 győzelemmel és 454 ponttal zárta a szezont, s miután idén már 23 versenyt rendeznek, akár meg is döntheti ezt a csúcsot, persze csak akkor, ha a többiek idén sem mutatnak majd nagyobb ellenállást irányába.

„Rendkívül megterhelő lenne, ha minden szezon úgy alakulna, mint a 2021-es, de ilyen csak ritkán fordul elő, így pedig meg lehet vele birkózni” – tette hozzá Verstappen, akinek legfőbb 2022-es kihívója, Charles Leclerc is elhintette, hogy készen áll a rekordhosszúságú 2023-as szezonra és az azzal járó hosszabb csatára.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: