DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo karrierjének végét jelentheti a kihagyás

A Red Bull volt pilótája szerint kulcsfontosságú időszak előtt áll Daniel Ricciardo, aki ha nem találja meg régi önmagát, búcsút inthet esetleges Formula-1-es visszatérésének.

Az ausztrál két elkeserítő év után hagyta ott a McLaren csapatát a 2022-es szezon végén, helyére a junior kategóriákban brillírozó Oscar Piastrit szerződtette a brit alakulat. Ricciardo visszatérését a Red Bullhoz novemberben jelentette be az osztrák csapat, a tapasztalt versenyző harmadik pilótaként elsősorban a szimulátorban és promóciós eseményeken segítené a konstruktőri bajnokcsapatot, emellett pedig néhány futamon tartalékpilótai szerepet is vállal majd.

A Red Bullban is versenyző volt F1-es pilóta, David Coulthard a BBC-nek nyilatkozott Ricciardo visszatérésének esélyeiről: „Daniel nem úgy teljesített, ahogy tudtuk, hogy képes lett volna. Egyszerűen nem úgy tűnt, mint a régi önmaga, úgyhogy most fontos, hogy újjáépítse önmagát.”



A 33 éves ausztrál pilóta karrierjének legsikeresebb éveit töltötte az osztrák istállónál: nyolc futamgyőzelméből hetet a csapat színeiben szerzett, emellett pedig 2014 és 2018 között 22 alkalommal állhatott a dobogóra.

„Nagyszerű öröksége van a Red Bullnál, távozásakor az volt a célja, hogy máshol is kiteljesedhessen. Ez nem jött össze, így visszatért a családhoz. Ha vissza tud találni ahhoz a mentalitáshoz, amely a sikeres évei során volt jellemző rá, akkor van esélye a visszatérésre. Viszont amennyiben nem tud élni ezzel a lehetőséggel, az valószínűleg karrierjének végét jelenti majd” – nyilatkozta Coulthard, akihez hasonlóan Mark Webber is megszólalt Ricciardo kihagyását illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: