DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Ez egy vicc, egy bohócműsor, most versenyeztem utoljára” – Verstappen kiakadt

Nem jó véget ért a virtuális Le Mans-i 24 órás futam Max Verstappen számára, az F1-es világbajnok pedig nem is rejtette véka alá a véleményét.

Nem volt szerencséje az idei virtuális Le Mans-i 24 órás futamon Max Verstappennek: az F1-es világbajnok a Team Redline online csapatát erősítette, de hiába vezette a versenyt, elsötétült a képernyője, újra kellett indítania mindent, majd a bokszban találta magát. Az információk szerint szerverhiba okozta a fennakadást, ezzel pedig elúszott a győzelem, és a holland még élőben, a Redline Twitch-közvetítésében elmondta kendőzetlen véleményét a játékról és annak üzemeltetőiről:

„Ez az utolsó alkalom, hogy egyáltalán részt veszek rajta, mert mi az értelme? Öt hónapig készülsz, hogy megpróbáld megnyerni a bajnokságot, vezetet is a bajnokságot, vezeted a futamot is, amire két hónapot készültél. Őszintén szólva ez egy vicc, ezt nem lehet eseménynek hívni. Bohócműsor” – dühöngött Verstappen, amikor a szerver üzemeltetői technikai hibának minősítették az esetet.

f1-verstappen-redbull



Verstappen szerint értelmetlenül ölték bele az órákat ebbe a versenybe, már futam közben is sokakat ledobott a szerver, ők is jártak már így, és nem érti, hogy hogyan lehet így kezelni egy rangosnak tartott eseményt. A szervezők futam közben törölték az esőt is, mert szerintük amiatt történtek a lecsatlakozások, de ez sem oldotta meg a problémát.

A holland végül azzal zárta mondandóját, hogy akkor is jobb esélyei lennének a győzelemre, ha Las Vegasban kaszinózna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: