DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

De Vries: Én voltam Yuki egyik legnagyobb szurkolója az F2-ben

Az F1 újonca már nagyon várja a közös munkát új csapattársával, Yuki Tsunodával, valamint több érdekességet is elárult a japánnal való kapcsolatáról.

Bár sokszor távolinak tűnt az F1-es álom, 2023-ban végre mégis teljes állású versenyzőként debütálhat a királykategóriában Nyck de Vries: a Mercedes korábbi tartalékja az AlphaTaurinak búcsút mondó Pierre Gasly helyét foglalja el az olasz istállónál. De Vries újdonsült csapattársa a bohémságáról híres Yuki Tsunoda lesz, az újonc pedig nagyra tartja a japánt, akivel korábban már volt alkalma megismerkedni, sőt, De Vries egy kulisszatitkot is megosztott a Beyond the Grid című podcast adásában.

„Amikor az F2-ben versenyzett, akkor én voltam az egyik legnagyobb rajongója. Természetesen nagyon szórakoztató srác, aki soha nem fél kimondani a véleményét, emellett nagyon élvezetes őt nézni. Elképesztően gyors és tehetséges pilóta, biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen kijövünk majd egymással, és nagyon várom már, hogy csatlakozhassak hozzá. Ez lesz az első alkalom, hogy a csapattársam kisebb lesz nálam, bár a cipőméretünk az megegyezik” – viccelődött a holland. „Korábban már összeismerkedtünk egymással, ha jól emlékszem két évvel ezelőtt. Maxszal utaztunk együtt Ausztriából, mert a Red Bull Ring közelében vettek részt egy marketingeseményen, nekem pedig épp egy versenyen volt ott jelenésem az Európai Le Mans Sorozattal, ezért együtt repültünk haza Monacóba és haverkodtunk egy kicsit.”

 

De Vries „hazatér” Olaszországba

Úgy tűnik, hogy a 27 éves pilóta örökre a szívébe zárhatja Olaszországot, hiszen fiatal gokartosként sok időt töltött az országban, tavaly Monzában pedig élete nagy lehetőségét sikerült megragadnia, amikor a kórházba szállított Alex Albont helyetteseként pontot tudott szerezni a Williamsszel, immár pedig az AlphaTauri versenyzőjeként térhet vissza a számára kedves helyszínre. 

„A csapat központja Olaszországban van, én pedig rengeteg időt töltöttem ott a gokartos időkben, egészen barátságos és elragadó környezet. Hiszem, hogy a csapattal nagy dolgokra leszünk majd képesek, az alkalmazkodáshoz és a dolgok megismeréséhez azonban tökéletes felkészülésre lesz szükségünk, aztán pedig mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredményeket tudjuk elérni. Az AlphaTauri a Red Bull testvércsapata, ezért rengeteg tudást és erőforrást osztanak meg egymással, tehát úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál lehet az istállóban, ha sikerül az előnyünkre fordítani ezeket az erőforrásokat” – tekintett előre első szezonjára De Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: