DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Súlyproblémáiról beszélt Max Verstappen

Az F1-es autók vezetéséhez fizikálisan is megfelelő állapotban kell lennie a pilótáknak. A holland most elárult néhány apró részletet az edzéseiről, valamint arról, hogy az övé miben különbözik a többiekétől.

Az F1-es pilóták komoly munkát végeznek a pályán kívül is ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljenek, ám szinte mindenki sajátságos edzéstervvel rendelkezik az egyéni adottságok miatt. Így van ez a kétszeres világbajnok, Max Verstappen esetében is, aki a Viaplay F1 Talks című műsorában mondott el néhány kulisszatitkot.

A Red Bull versenyzője főként arra tért ki, milyen különbségek fedezhetők fel az egyes edzésmódszerek között, de a beszélgetés során más érdekességekre is fény derült.

„Mindenkinek más a testalkata. Tudom, mert Nyck de Vries és én többször is beszélgettünk már arról, mennyit kell dolgoznia azért, hogy megtartsa az izmait. Ha néhány napig vagy hétig nincs edzése, akkor sokat veszít belőlük. Ugyanez volt Alex (Albon) esetében is. Neki elég sok fehérjeturmixot kell fogyasztania, csak hogy megtartsa az izmait” – mondta el a címvédő.

A súly egy sarkalatos pont



Míg mások az izomzat megtartására kell, hogy törekedjenek, addig az energiaitalosok pilótája más gondokkal küzd a felkészülés során.

„Nálam pont fordítva vannak a dolgok. Én nem veszítek túl sokat az izomzatomból és az autó vezetésével sem voltak problémáim ebből a szempontból, inkább azzal küzdök, hogy a súlyomat a határon tartsam. Néhányan a versenyzők közül szerencsések ezzel, kapcsolatban, mert azt esznek, amit akarnak, de aztán egy kicsit többet kell edzeni, hogy megtartsák az izmaikat. Ha egyszer tudod, hogy mire van szüksége a testednek, akkor arra kell odafigyelned” – vallotta meg Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: